Dinsdag 2/4/2019

U11 - Tongerlo 11-2

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Na een veel te makkelijke wedstrijd in Rauw , moesten onze jongens zich terug focussen op de volgende wedstrijd te beginnen op dinsdag tegen Tongerlo. Jef had deze wedstrijd laten verzetten naar een dinsdag in plaats van een training. De heenmatch werd duidelijk dat Tongerlo een stugge tegenstrever is , we speelden aan de abdij in Tongerlo wel ons slechte wedstrijd na nieuwjaar , uiteindelijk wonnen we deze nog wel met nipte cijfers. Oppassen geblazen dus voor de terug match , maar thuis kunnen we altijd iets meer natuurlijk. Jef kon nog altijd niet rekenen op Mats , zijn seizoen is waarschijnlijk voorbij jammer genoeg voor hem , veel beterschap maat. Hij kon wel rekenen op de andere jongens. Dante - Milan - Rist - Azeddin - Zeb - Thomas - Arne - Matze - Tiebe en Gust waren er weer bij. Altijd leuk een avondwedstrijd , net voor de wedstrijd was het toch even schrikken met de enorm windhoos die over de Zammelse velden trok , maar die ging na een kwartiertje gelukkig liggen en kwam er een regenzone over het veld dat prima lag , een beetje nat , ideaal voor een hoog baltempo en de mooie combinaties hopelijk. Net zoals bij ons , had Tongerlo enkele jongens van 2009 bij , een jaartje jonger dus. Ludo was ook weer paraat en hij kwam de wedstrijd in gang fluiten.

De thuisploeg schiet verschroeiend uit de startblokken en zet Tongerlo goed vast op hun eigen helft. Zammel voetbalt in de beginfase al redelijk wat kansjes bij mekaar en laat al snel de netten trillen. Tiebe kan profiteren bij balverlies achteraan bij Tongerlo , na goed drukzetten van groen wit , hij schiet hem staal hard tegen de netten 1-0. Zammel legt prima voetbal op de mat en Tongerlo voetbalt op zich ook goed mee , maar het Zammelse blok achteraan staat goed te verdedigen met Dante - Rist en Azeddin , Milan houd voorlopig de netten schoon. Vooraan heeft Tongerlo het moeilijk met de vinnige aanvallers van Zammel , zij hebben geen vat op een bedrijvige Matze die een gesel is voor Tongerlo. Even later is het ook weer prijs , prima inspelen van Tiebe op Matze die de 2-0 op het bord zet. De 3-0 komt er ook al snel , prima actie van Thomas op de vleugel , prima achteruit op de inlopende Tiebe die de 3-0 tegen de netten jaagt. Net voor affluiten prikt Thomas de 4-0 nog binnen op aangeven van Gust. Daarmee is het 1ste kwart gespeeld. 

Zammel is de beste ploeg toch wel en Tongerlo heeft het moeilijk met de snelle uitbraken van Zammel. Ze hebben ook wel enkele prima voetballertjes in hun rangen , maar Zammel is met momenten toch heer en meester. Blijven voetballen jongens is de boodschap , zoals we bezig zijn. Dat doet Zammel ook en trekt alweer snel in de aanval. Op aangeven van een sterk spelende Tiebe prikt Matze al snel de 5-0 tegen de touwen. Tongerlo krijgt ook wel wat kansjes nu , maar Zeb , Rist , Azeddin houden goed alles dicht , Milan moet ook enkele keren goed tussen komen met een prima redding. Dan is het weer aan Zammel , Matze die zijn tegenstander met momenten helemaal zot maakt prikt de 6-0 makkelijk voorbij de Tongelse doelman. Net voor affluiten van het 2de kwart scoort Tongerlo een keertje tegen , prima counter waar Zammel iets te hoog stond wordt goed afgewerkt 6-1.

In de rust wordt bij Zammel toch iets bijgestuurd , er zijn dingen die toch nog beter kunnen. Jef verwacht van ons backs dat ze er is een paar keer over komen op een wedstrijd , dat heb ik nog niet veel gezien vandaag. We hebben de snelheid in de ploeg , we moeten ze wel gebruiken natuurlijk. We moeten blijven voetballen hoe we bezig waren en als we onze bal verliezen , wil ik telkens terug druk op de bal zien , wat bij sommige onder ons beter kan. In de beginfase van de 2de helft , waarin Zammel iets te laks start kan Tongerlo al snel een kans bij mekaar voetballen , zij treffen de lat. Even later is het wel prijs , de 6-2 wordt prima voorbij Milan getrapt. Geen rampen , Zammel komt terug iets beter in de wedstrijd en laat Tongerlo terug achter de bal lopen , Gust kan de 7-2 over hoeks binnen trappen. De 8-2 komt er ook , via een knappe actie van Thomas die het ook mooi afwerkt. Even later kan Thomas ook profiteren van balverlies bij Tongerlo , hij trekt alleen naar doel en de 9-2 is een feit. Tongerlo krijgt ook nog enkele kansjes , maar Milan staat prima te keepen. Achteraan staat Zeb , Rist en Azeddin prima te verdedigen. 

Op naar het laatste kwart , waarin Zammel tempo in de wedstrijd houd en volop in de aanval blijft gaan. Ze voetballen nog vrij veel kansjes bij mekaar , Arne - Dante - Thomas en Matze laten deze jammer genoeg liggen. Even later is Dante sneller als iedereen op de vleugel , prima overzicht richting de 2de paal waarin Matze de 10-2 binnen werkt. De 11-2 komt er ook , balverlies achteraan bij de doelman van Tongerlo , Rist kan eens aanleggen en de bal in doel trapt. We missen nog enorm veel kansjes , via Tiebe - Rist - Dante - Arne , onze afwerking kan wel beter nog. Daarmee is de match gespeeld en de eindstand is 11-2. 

Ons Zammelboys speelden vandaag een prima wedstrijd , tegen een goed voetballend Tongerlo toch wel. Knap dat zij ook bleven voetballen. Ons jongens hebben een prima tempo in de wedstrijd gehouden waardoor we Tongerlo niet in de match hebben laten komen. We zien ook als we ruimte krijgen , met onze vinnige jongens veel ploegen kunnen pijn doen. Maar alle jongens moeten op niveau zijn natuurlijk. Een dikke proficiat met jullie overwinning! 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Thomas , Azeddin , Gust , Matze , Milan , Zeb , Tiebe , Arne

Gekwetst: Mats

Goals: Rist ( 1 ) , Thomas ( 3 ) , Gust ( 1 ) , Matze ( 4 ) , Tiebe ( 2 )