Zaterdag 30/3/2019

Rauw - U11 1-24

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Ons jongens trokken na een geweldige wedstrijd van vorige week tegen Dessel , richting de mannen van Rauw uit Mol. De weergoden waren beter gezind als de thuis wedstrijd , want met een echt stralend zonnetje trokken we richting Mol , de thuis wedstrijd viel de regen met bakken uit de lucht en werd ook veel te makkelijk gewonnen door onze groen witte toppers. Hopelijk konden zij iets meer tegenstand bieden als de thuis wedstrijd , dit was toen een doelpuntenkermis. Jef had slecht nieuws gehad , over de kwetsuur van Mats , zijn seizoen zit erop , nog altijd lies pijn bij Mats. Hopelijk kan hij in juni meer naar de Nederlandse tornooien. Veel beterschap makker!! De andere jongens waren er wel weer bij. Milan , Dante , Thomas , Rist , Azeddin , Zeb , Matze , Tiebe , Arne en Gust. Tijdens de opwarming moest Milan ook forfait geven , hij moest de strijd staken met enorme buikpijn , Zeb pakte de plaats in doel met plezier in. Bij het aankomen in Rauw , zagen we meteen dat de terreintjes er nog prima bij lagen voor bijna het einde van het seizoen , een mooie grasmat voor op te voetballen. Jef waarschuwde onze jongens toch wel voor onderschatting die er altijd wel is tegen deze ploegen , scherp starten en tempo houden is de boodschap. Hij wisselde wel wat posities , enkele jongens op een nieuwe positie , maar iedereen kan bijna op elke positie zijn plan trekken. We konden er aan beginnen , na een zweterige opwarming toch wel. De eerste warmte terug was te voelen en te zien bij sommige jongens , genoeg drinken met kleine slokjes was de boodschap. 

Vanaf minuut 1 zien we al snel dat het niveau verschil van onze jongens en de jongens van Rauw vrij groot is , toch strijd een moedig Rauw goed mee , maar ze hebben veel last met het tempo van Zammel. Zammel aan een goed tempo en kan al snel de 0-1 op het bord zetten , op aangeven van Dante kan Rist de bal al tegen de netten jagen. Rauw kan al snel terug op gelijke hoogte komen , na veel te slordig uitverdedigen van Azeddin op de linkerkant , de spits mag tussen 4 groene de bal voorbij Zeb duwen 1-1 en Rauw gelooft er echt in , de trainer pept hun mannen wat op. Veel helpt het niet , want Zammel schakelt een tempo hoger , niet dat ze echt moeten door duwen , want Rauw moet het tot verdedigen houden. Op aangeven van Tiebe prikt Rist de 1-2 op het bord. Rauw scoort ook een own goal , via een voorzet van Dante gaat de bal in doel 1-3. Rist scoort de 1-4 , een schot van ver. De 1-5 is ook voor Rist , knappe actie van Thomas via de vleugel die Rist goed bedient. Rauw zet er weinig tegen over , ze weten met momenten echt niet waar ze staan , maar ze kunnen niet echt in de wedstrijd komen. De 1-6 is voor Tiebe , via een snelle ingooi van Azeddin kan hij richting doel trekken en de bal tegen de netten jagen. Op aangeven van Arne , pikt Dante ook zijn goaltje mee , de 1-7. Zammel scoort aan de lopende band en voetballen ook goed rond , van voet tot voet. De 1-8 is van mooie makelij , prima combinatie tussen Rist en Dante die kan voorbrengen en Tiebe werkt beheerst af. Arne kan nog eens profiteren van balverlies achteraan bij Rauw , hij zet de 1-9 op het bord. De 1-10 is ook voor Arne , Tiebe met de knappe pas. Daarmee gaan we even rusten en even drinken.

Jef wisselt veel van posities om toch iedereen eens op een andere plaats te proberen , de sterkte van de ploeg blijft hetzelfde wel , want onze jongens trekken overal goed hun plan. Rauw hoopt op wapenstilstand bij onze jongens , maar Zammel is niet van plan om te stoppen met voetballen , ze voetballen goed rond en laten de bal goed gaan. Iedereen wil natuurlijk wel scoren , maar dat is niet het belangrijkste. Op hoekschop van Gust , prikt Thomas de 1-11 binnen. Alweer via een hoekschop , deze keer van Thomas kan Azeddin ook zijn goaltje mee pikken 1-12. Thomas prikt de 1-13 binnen na een prima actie van hem. Op aangeven van Rist kan Matze ook een doelpuntje scoren , de 1-14. Op hoekschop van Matze , beland de bal bij Tiebe en zijn schot wordt door Gust binnen geduwd 1-15. We gaan de rust in met nog een doelpunt voor Zammel , op aangeven van Thomas prikt Gust er nog eentje in 1-16 is de indrukwekkende ruststand. 

Rauw heeft geen verhaal tegen de vinnige aanvallen van Zammel. Het niveau verschil is veel te groot , de jongens van Rauw doen hun best wel , maar kan er weinig tegen over zetten. Jef wisselt onder rust van doelman , Zeb komt in het veld als speler en Thomas pakt zijn plaats in doel in. Zammel wijzigt ook alweer wat posities en trekt alweer in de aanval. Rauw heeft ook gewisseld van doelman , deze laat zich ook enkele keren merken met enkele knappe reddingen. Hij haalt schoten van Zeb , Rist , Tiebe en Azeddin uit doel. Toch moet hij zich nog enkele keren gewonnen geven. Tiebe kan met een pegel de 1-17 binnen werken. Even later is het aan Arne , die de 1-18 binnen knalt. Rauw kan Thomas tot geen enkele keer in gevaar brengen , hij moet gewoon enkele keren goed uit komen en simpel uitvoetballen. Daarmee is dit kwart ook gedaan. 

Op naar het laatste kwart , waarin Jef weer een beetje wisselt. Zammel blijft wel goed draaien , want ze voetballen goed rond. In het 3de kwart zijn we wel iets te veel Zeb gaan zoeken , waardoor we het te geforceerd deden. We moeten gewoon blijven voetballen , dan pikt hij ook wel een goaltje mee. Op aangeven van Rist , heeft Azeddin er al eentje binnen geprikt , de 1-19. Even later is het aan Dante die een rush doet op de rechter vleugel , prima breed op Rist die de 1-20 binnen tikt. Dan is het even Zeb time , hij scoort op korte tijd een zuivere hattrick. Zeb met enkele knappe goals , van 1-20 naar 1-23 , op aangeven van Rist - Dante en Tiebe. De wedstrijd na een lang doelpuntenfestijn sluiten we af met nog een allerlaatste doelpunt , Rist met de actie en de 1-24 eindstand.

Vandaag een veel te makkelijk match voor onze jongens. Het niveauverschil was vanaf minuut 1 tot 60 op alle vlakken te zien , Rauw speelde moedig wel , maar kon er weinig tot niks tegenover zetten. Aan Zammel toch goed blijven voetballen jongens , dikwijls in deze wedstrijd is het dat jullie veel goals willen maken , maar toch hebben jullie iedereen goed gebruikt en zo heeft iedereen goaltjes mee gepikt , wat leuk is natuurlijk. Een dikke proficiat met jullie vlotte overwinning en op naar de volgende wedstrijden tegen Tongerlo en Balen in de nieuwe week. Tegen Tongerlo hebben we nog iets goed te maken , in Tongerlo speelde we misschien wel onze minste match van het seizoen , het is aan jullie om dit recht te zetten , we spelen thuis waar we altijd iets meer kunnen , scherp zijn is de boodschap!! 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Thomas , Azeddin , Gust , Matze , Milan , Zeb , Tiebe , Arne

Gekwetst: Mats

Goals: Rist ( 6 ) , Own Goal ( 1 ) , Tiebe ( 3 ) , Dante ( 1 ) , Arne ( 3 ) , Thomas ( 2 ) , Azeddin ( 2 ) , Matze ( 1 ) , Gust ( 2 ) , Zeb ( 3 )

Volgende wedstrijd op Dinsdag 2/4 in Zammel tegen Tongerlo om 18h30 en volgende wedstrijd op zaterdag 6/4 in Zammel tegen Balen om 11h00. Supporters op post!!!