Zaterdag 9/3/2019

U11 - Olmen 9-3

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

De heenronde zat erop en we konden aan de terugronde beginnen , tegen de mannen van Olmen. We waren toch op ons hoede , want in Olmen hebben zij het ons in het 1ste kwartier moeilijk gemaakt , we stonden al snel 2-0 op achterstand. Maar naarmate de wedstrijd vorderde won Zammel nog vrij makkelijk. Jef kon alweer niet rekenen op zijn voltallige ploeg , Arne was op jongensweekend met de chiro. De andere jongens waren er wel bij. Dante - Rist - Azeddin - Milan - Thomas - Zeb - Mats - Gust - Matze en Tiebe. Tijdens de opwarming moest Mats gekwetst afhaken , hij had pijn in de lies. De weergoden , waren nog al wild want met een stevige wind over het veld , was het niet makkelijk voetballen en het veldje lag er ook vettig bij. Onze vaste scheidsrechter Ludo Verwimp was ook weer paraat , hij kwam ons verder helpen en de wedstrijd kon op gang gefloten worden. Na het verlies van vorige week tegen het sterke Dessel , waren onze jongens erop gebrand om terug een goed resultaat neer te zetten , we waren allemaal benieuwd natuurlijk hoe de wedstrijd ging verlopen. 

De wedstrijd kan starten en groen wit start vinnig aan de wedstrijd. Jef had enkele jongens op een andere positie gezet , dat draaide goed uit. In de beginfase was Zammel toch de betere ploeg en zij voetballen al snel redelijk wat kansjes bij mekaar. Olmen heeft ook enkele prima en stevige voetballers in hun rangen , maar Zammel staat achteraan goed te verdedigen. Matze is baas over zijn tegenstander en als Dante en Azeddin gezien zijn , verdedigd hij goed en levert dan nog eens uitstekend in. Milan heeft weinig werk. Zammel kan al snel ook de 0 van het bord vegen. Via een snelle counter , komt de bal bij Thomas die de 1-0 op het bord zet. Olmen speelt meer op powerplay en de lange bal , Zammel probeert de combinaties te zoeken , al is dat niet zo makkelijk met de stevige wind over het veld. Olmen krijgt ook wel enkele mogelijkheden , maar zij besluiten vrij ver naast het doel van Zammel. De 2-0 komt er ook voor Zammel , via een hoekschop van Dante beland de bal bij Thomas , zijn schot wordt afgeweken en verdwijnt zo in doel. De 3-0 komt er ook al snel aan , op aangeven van Tiebe kan Thomas de bal mooi voorbij de doelman werken. Daarmee gaan we even rusten. 

Hopelijk kan Zammel tempo in de wedstrijd blijven houden. We moeten van voet tot voet blijven voetballen en de bal het werk laten doen , lopen met de bal is niet echt hoe het moet vandaag , de wind zit enorm hard achter de bal aan. Zammel kan al snel nog eentje binnen werken , alweer Thomas die alleen naar doel kan gaan en de 4-0 op het scorebord zet. We krijgen nog vrij veel kansjes , via Rist - Tiebe - Gust en Azeddin maar ons kanon staat niet scherp genoeg. Olmen komt wel iets beter in de wedstrijd , zij winnen iets meer duels nu dan Zammel en dat loont ook , ze prikken er ook eentje in zo wordt het 4-1. Het spel verwaterd een beetje bij Zammel , we beginnen wat slordiger te worden , ons passing is niet zuiver genoeg en we winnen de duels niet meer , Olmen dat toch iets steviger is als Zammel. De ruststand is 4-1. 

Jef zet onze manschappen toch iets scherper terug , want tegen het einde van de 1ste helft werden we toch iets te laks. De duels moeten terug gewonnen worden en we moeten terug beginnen voetballen , wat ons sterkte toch is of moet zijn. We speelden met momenten ook veel te kort op mekaar , waardoor we een hoopje gerommel kregen. Terug beginnen voetballen is de boodschap voor onze jongens en iets meer rust aan de bal en onze kansjes benutten. Olmen is de even knie toch wel van Zammel en krijgt enkele goede mogelijkheden , Milan moet aan het werk. Achteraan bij Zammel hebben ze nu toch de handen vol met de aanvallers van Olmen , die op power het hen moeilijk maken. Ze scoren zelfs de 4-2 en komen zo toch terug in de wedstrijd. Zammel kan er ook nog wel een paar keer uit komen , Dante kan op aangeven van Rist alleen naar doel gaan en de 5-2 binnen werken. Olmen scoort ook al snel terug , de 5-3 hangt al snel achter Milan tegen de netten. Zammel begint toch iets beter terug in de match te komen , na enkele positiewissels van Jef en scoort zo al snel nog eentje , knappe actie van Matze die op zijn beurt Rist bedient , die de 6-3 binnen knalt. De 7-3 komt er ook snel , knappe aanval van Dante op de rechtervleugel , die heel mooi Rist de 7-3 op een presenteerblaadje bedient. Even later alweer Dante , die de doelman zelfs voorbij gaat en de 8-3 binnen knalt. Daarmee gaan we even terug rusten en op naar het laatste kwart. 

Daarin start Zammel het beste en Olmen is moegestreden en kan het Zammel niet echt meer moeilijk maken. Zammel voetbalt nog enkele kansjes bij mekaar , Gust - Tiebe - Dante en Thomas laten ze wel liggen. Tiebe treft tussendoor nog eens de lat ook. Even later pikt hij wel zijn goaltje mee , hij werkt met een stevige knal de 9-3 eindstand binnen. 

Zammel wint de wedstrijd tegen een stug Olmen toch wel. Een moeilijke stevige ploeg om tegen te voetballen. Zammel speelde geen slechte partij , het was niet makkelijk met de stevige wind over het veld. We voetbalden enkele mooie goaltjes bij mekaar en met enkele positiewissels hebben zich enkele jongens zich in de kijker gespeeld op een andere positie. Hopelijk kan het niveau toch nog de hoogte in , het kan altijd nog beter. Proficiat met jullie overwinning en op naar hopelijk een stevige trainingsweek , terug buiten op het grasveld. Donderdag hebben we een teambuilding en gaan we bowlingen in Westerlo in Heracles. 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Thomas , Azeddin , Gust , Matze , Milan , Zeb , Tiebe

Afwezig: Arne

Gekwetst: Mats

Goals: Tiebe ( 1 ) , Dante ( 2 ) , Rist ( 2 ) , Thomas ( 4 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 16/3 in Linda Olen op de terreinen van Immer Voort om 11h00. Supporters op post!!!