Zaterdag 2/3/2019

Dessel - U11 6-3

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Voor ' bijna ' alle ploegen had de voetbalbond een vrij weekend voorzien begin maart. Uitgezonderd onze kleppers , want Jef had de afgelaste wedstrijd in Dessel terug aangevraagd , op papier normaal een serieuze test voor ons U11 boys. Dessel zou een vrij sterke ploeg zijn , die niveau 3 zijn ingeschreven en vorig seizoen in het provinciaal voetbal uit kwam. We waren dus allemaal benieuwd wat onze jongens konden laten zien , tegen 1 van de betere ploegen uit de reeks. Zammel kon niet rekenen op Arne , hij was op weekend. De andere jongens waren er wel bij met onder andere: Dante - Milan - Rist - Azeddin - Thomas - Zeb - Gust - Matze - Mats en Tiebe trokken we richting het iets verdere Dessel. We moesten al vroeg uit de veren , om 09h30 wedstrijd , hopelijk was iedereen op tijd gaan slapen , sommige onder ons zijn geen vroege vogels heb ik al gemerkt. We kwamen goed op tijd aan op het schitterende complex in Dessel , waar we het terreintje met de mooie grasmat al op merkten. Ideaal voor een leuke pot voetbal , na de wedstrijd hopelijk een fris pintje voor Jef en Mario in de moderne kantine. De wedstrijdbespreking kon beginnen als iedereen aanwezig was , Jef probeerde onze manschappen vlijm scherp te krijgen , voor de toch wel topper van het weekend. Normaal gezien , zouden ons kleppers het in zich zelf moeten hebben , deze wedstrijden zijn de leukste normaal , maar het is aan ons om te laten zien of we er klaar voor zijn of niet. We trokken naar buiten voor een stevige opwarming en met een aangenaam weertje konden we aan de hopelijk leuke wedstrijd beginnen. De gelegenheidsscheidsrechter was er ook en we konden er aan beginnen. 

De wedstrijd wordt op gang gefloten en Zammel start niet al te best. Het is vooral Dessel met het meeste balbezit , de gretigheid en de mentaliteit zit bij de thuisploeg ook meteen goed , bij Zammel nog niet echt te zien op het veld. Ons U11 weten niet goed wat hun overkomt , het tempo van Dessel en de duels zijn verschroeiend en we hebben het moeilijk om er in de beginfase uit te komen. Achteraan bij Zammel staan we iets te ver van ons mannetje , zodat de spitsen van Dessel kunnen doen wat ze willen , ze zetten Milan al enkele keren aan het werk. De 0 blijft ook niet lang op het bord , de 1-0 wordt al snel op het scorebord gezet. Zammel probeert wel iets , maar ons handelingssnelheid is bij sommige veel te traag , we reageren ook telkens als 2de en de gretigheid is er niet om de bal te willen hebben in de beginfase. Achtervolgen dus. Toch krijgen we wel wat kansjes , Thomas - Mats - Gust en Matze stuiten telkens op een enorm sterke thuis doelman. Dessel daarentegen , houd tempo in de wedstrijd en prikt er al snel nog eentje binnen , de 2-0 wordt veel te makkelijk door het centrum binnen geduwd , we verliezen bijna elk duel. Dit is ook de stand na het 1ste kwart. 

Jef moet redelijk wat bijsturen onder de korte rust. Ons jongens beseffen dat het beter moet en kan , vooral de snelheid van uitvoering moet de hoogte in , de duels steviger aan gaan en vooral eens proberen te winnen , voetballen van voet naar voet is ook de boodschap en vooral onze kansjes die we krijgen , proberen af te werken wat niet makkelijk is met de thuis doelman die op een hoog niveau staat te keepen. In kwart 2 komt Zammel toch iets beter in de wedstrijd , waardoor Dessel toch een beetje achteruit moet en het tempo moet laten zakken , het is nog wel oppassen voor de snelle tegenstoten van de thuisploeg , die enkele vinnige jongens in de ploeg hebben. Zeb moet er ' gekwetst ' af komen , maar tegelijkertijd countert Dessel over rechts en speelt het goed uit , waardoor de 3-0 zware cijfers toch al op het bord staan. Zammel begint beter te voetballen en de duels beginnen we ook te winnen , waardoor nu Zammel toch iets meer de bovenhand heeft dan Dessel. Via een gevaarlijke Thomas krijgen we nog een 2 - tal mogelijkheden , maar de netten trillen nog niet. Tiebe kan ook nog eens de vuisten van doelman testen. Even later is het toch raak , prima druk zetten van Tiebe die de bal voor doel krijgt , via een geharrewar voor doel tikt Mats de bal toch tegen de netten en is het 3-1. Dit is ook de ruststand. 

Onder de rust heel wat werk aan de winkel voor Jef en zijn manschappen , we weten dat het nog beter moet en ze willen het zelf ook , scherp buiten komen is de boodschap. Alle jongens moeten op niveau zijn vandaag , bij Dessel staan ook allemaal voetballers op het veld. Maar , de wedstrijd is nog maar even bezig in de 2de helft en we slikken alweer te makkelijk een doelpunt , achteraan alweer te ver van ons mannetje , de 4-1 hangt tegen de touwen. Toch geeft Zammel niet op en moet het zeker niet onder doen voor Dessel. Via een knappe actie van Thomas brengt hij Zammel toch iets meer in de wedstrijd terug , hij werkt de bal in doel 4-2. Zammel blijft enkele knappe acties op de mat brengen , via Mats - Matze - Rist - Azeddin en Dante krijgen we nog enkele mogelijkheden , maar de goalie van Dessel keept zoals eerder al vermeld echt op een top niveau. Toch is het Dessel , dat weer kan scoren , alweer veel te makkelijk en te laks verdedigt , hij wordt net voor de neus van Milan in doel getikt 5-2 , op naar het laatste kwart.

Daarin start Zammel goed en prikt er al snel eentje binnen , prima pas van Matze op de weg lopende Thomas die de bal tussen de benen van de doelman werkt 5-3 , op naar een spannend laatste kwart. Waarin Zammel toch de betere is van Dessel , maar we stuiten telkens op een beresterke doelman. Het schot van Matze die sneller anticipeert als de doelman en hem omzeilt , wordt van de lijn gehaald en weg kans , maar wel hoekschop. Via deze hoekschop kan Thomas nog eens aanleggen , maar zijn schot wordt geblokt. Zammel blijft zoeken naar die 4de goal en ze komen er nog enkele keren kortbij , maar Dessel mag blij zijn met zo een doelman in hun doel , chapeau. Net voor affluiten countert Dessel nog een keertje en zij zetten de 6-3 eind cijfers op het bord.

Ons jongens speelden vandaag een verdienstelijke partij tegen een sterk Dessel. Vooral de doelman heeft zich in de kijker gespeeld. Na een minder 1ste kwart van Zammel hebben zij een kloof kunnen maken al meteen , Zammel telkens op achtervolgen gezet. We zien dat we in het begin verrast waren van het stevige tempo en de stevige duels van Dessel , naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we beter in de wedstrijd en waren we aan mekaar gewaagd. We hadden genoeg kansjes voor misschien een gelijkspel uit de brand te slepen , maar de doelman telt ook mee en die was vandaag niet makkelijk te verslagen. Toch een chapeau gasten voor jullie geleverde spel , op het 1ste kwart na. We zien dat we allemaal top moeten zijn om zulke ploegen het vuur aan de schenen te leggen. Geen erg , een verliesmatch is geen verloren seizoen. Uit zulke wedstrijden leren we allemaal maar uit , we zien dat we alles op tempo moeten doen dan en dat is de bedoeling van jullie leerproces , elke week stapjes omhoog zetten. Kopjes omhoog en op naar volgend weekend en een nieuwe trainingsweek in de sporthal , de laatste week en dan trekken we terug het veld op.

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Thomas , Azeddin , Gust , Matze , Milan , Zeb , Mats , Tiebe

Afwezig: Arne

Goals: Mats ( 1 ) , Thomas ( 2 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 9/3 in Zammel tegen Olmen om 11h00. Supporters op post!!!