Zaterdag 23/2/2019

U11 - Olen United 7-1

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Ons vedetten van de U11 hadden iets goed te maken , na de matige wedstrijd van vorige week tegen Tongerlo. We moesten het thuis opnemen tegen Olen United dat zich niveau 3/2 had ingeschreven , we mochten dus een stevige ploeg verwachten en misschien tot nu toe de 1ste grote test voor onze kleppers. Jef kon wel niet op zijn voltallige ploeg rekenen , hij moest een sterkhouder missen , Tiebe was op weekend. De andere jongens waren wel paraat met onder meer Dante , Rist , Azeddin , Thomas , Milan , Zeb , Mats , Gust , Matze en Arne. De spelers moesten al vroeg uit de veren , de wedstrijd werd naar 09h30 verplaatst , de mama's en papa's mochten ook niet in hun bed blijven liggen , zij namen de tap dienst onder hun hoede. De vrouwen hadden forfait gehad , we konden dus op ons vertrouwde A veld spelen. De weergoden waren al prima gezind , 's morgens bij het aankomen in Zammel scheen er al een aangenaam zonnetje , maar de temperatuur moest nog de hoogte in , maar een enorm aangenaam weertje voor een leuke pot voetbal. Onze vaste scheidsrechter Ludo Verwimp kon er niet bij zijn deze keer , Jurgen had Jarne Meesens geregeld , hij ging de wedstrijd in goede banen leiden. We konden er aan beginnen na een stevige en prima opwarming. Jef had onze jongens enorm scherp gezet , we moesten vinnig en gretig starten zodat we Olen al meteen onder druk konden zetten , van minuut 1 ook verzorgd en mooi voetbal brengen. Het fluitsignaal kwam eraan. 

De match begint voor groen wit enorm goed en dat is ook de verdienste van de thuisploeg. Zij starten als een wervelwind aan de wedstrijd en drukken Olen tegen hun doel. Alles gebeurd aan een enorm tempo bij Zammel , waardoor Olen schrikt van van de gretige start van Zammel. Zij hebben er geen antwoord op. Zammel daarentegen voetbalt de ene kans na de andere bij mekaar en de 0 wordt al snel van het bord geveegd. Prima aanval van op rechts , via een vinnige Dante die prima breed legt op Thomas die de 1-0 op het bord zet. De groen witte tornado blijft op volle toeren , deze keer Dante met de individuele actie en hij werkt ook zelf de mooie actie af , 2-0 en Zammel al snel op rozen. Olen United is nog niet echt goed wakker en Zammel houd tempo in de wedstrijd , zij laten Olen achter de bal lopen en laten het balletje prima rond gaan van voet naar voet. Via een hoekschop van Dante prikken we er nog eentje in , Thomas reageert als 1ste op de corner en de 3-0 is een feit. Achteraan houden Milan , Rist , Zeb en Azeddin alles prima dicht. We krijgen nog prima kansjes via Matze , Mats maar ze besluiten iets te overhaast op de doelman. Even later prikt Thomas er nog eentje binnen , alweer op aangeven van Dante 4-0. De juist ingevallen Gust prikt er ook al snel eentje binnen , zijn schot wordt afgeweken en verdwijnt zo in doel 5-0. Zammel krijgt veel kansjes , Arne - Gust en Mats besluiten naast doel. Rist pikt ook zijn doelpuntje mee , een aanval die wordt weggewerkt door Olen komt in de voeten en hij werkt met zijn linker de bal hoog in doel 6-0 en we gaan even rusten.

Ondertussen komen Glen en Yannick om versterking vragen om mee naar Moldavo te gaan , de jongens van de U10 waren maar met 7 , dus moest Gust de U10 gaan versterken. Ons U11 moesten met 9 jongens verder. We speelden een prima 1ste kwart tot nu toe , waar Olen er bijna niet uit kwam en het tempo van Zammel aan de hoge kant was. Wat Jef wil zien natuurlijk. We zagen ook mooie combinaties en enkele prima uitgespeelde goals. Hopelijk konden onze jongens het tempo in de wedstrijd houden en in het 2de kwart hetzelfde laten zien als in het 1ste kwart. We starten aan het 2de kwart , waarin Olen toch iets beter in de wedstrijd komt , niet dat ze Zammel van het kastje na de muur spelen maar ze doen mee. Zammel blijft ook hun best doen , deze keer aan een iets lager tempo toch wel. De nonchalance komt meer in het spel , wat kan gebeuren na een 6-0 voorsprong. Toch voetballen we nog enkele kansjes bij mekaar , maar Thomas - Matze - Azeddin en Arne laten ze liggen. Arne treft nog wel een keertje de lat. Olen komt ook enkele keren aan het doel van Milan , maar onze verdediging en onze doelman houden de 0 op het bord. 6-0 is de ruststand. 

Jef houd onze kleppers scherp , want het tempo moet toch terug iets de hoogte in , waardoor we Olen zeker en vast niet in de wedstrijd mogen laten komen. Er staan enkele prima voetballertjes aan de overkant , het is aan ons voor scherp te blijven spelen en overal op het veld kort op hun mannetje. De voetballende intenties moeten terug meer te zien zijn op het veld en we moeten onze kansjes af werken. Toch is het Olen dat op 6-1 komt , na een snelle tegenstoot werkt de Olense spits het mooi af. Zammel krijgt ook nog enkele prima mogelijkheden , maar Olen heeft ondertussen ook gewisseld van doelman , hij houd United enkele keren prima recht. Thomas , Mats , Arne en Dante krijgen hem er niet in. Op naar het laatste kwart. 

Waarin Zammel toch iets vinniger is en volle gas in de aanval trekt. We voetballen alweer vrij veel kansjes bij mekaar , maar veel wordt er niet gescoord. Toch prikt groen wit er nog eentje bij , op aangeven van Dante kan Matze aan de 2de paal de bal in doel werken 7-1. Via Thomas treffen we nog eens de paal en Arne treft ook nog eens de lat. De wedstrijd winnen we met een verdiende 7-1 tegen een moedig Olen. 

Zammel speelde vandaag een prima wedstrijd. Op 1 kwartier hebben we al snel het verschil kunnen maken , daarna kwam Olen iets beter in de wedstrijd en ze maakten het ons toch iets moeilijker. We voetbalden enkele mooie aanvallen in mekaar , scoorden enkele mooie doelpunten en de mentaliteit en inzet was goed vandaag. We creëren alweer veel kansjes , die we in de toekomst toch nog moeten benutten. Onze verdediging stond goed , maar we moeten de hele wedstrijd geconcentreerd blijven , dat mis ik soms nog bij sommige. Een dikke proficiat met jullie overwinning en op naar een stevige trainingsweek als voorbereiding richting de topper van het weekend tegen Dessel. De mama's en papa's bedankt voor de vlotte tap dienst , goed gewerkt allemaal! 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Thomas , Azeddin , Gust , Matze , Milan , Zeb , Mats , Arne

Afwezig: Tiebe

Goals: Matze ( 1 ) , Rist ( 1 ) , Gust ( 1 ) , Thomas ( 3 ) , Dante ( 1 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 2/3 in Dessel om 09h30. Supporters op post!!!