Zaterdag 2/2/2019

U11 - Rauw 19-1

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Na de vele regenval en sneeuwval van de voorbije dagen , was het vrijdagavond en zaterdagmorgen even afwachten hoe de weergoden gezind waren om de wedstrijd te spelen. Jef had na een zware avond Dinner and Dance met de seniors misschien een beetje hoofdpijn , maar hij was toch paraat , of het met een fris kopje was mogen jullie zelf kiezen. De trainer van Rauw had ondertussen al eens naar Jurgen Van Den Eynde gebeld , om te vragen of de wedstrijd wel door ging. Jef werd ook ingelicht en hij wou natuurlijk voetballen , het terrein lag er nog redelijk bij , wel enkele natte stukken op het veld , maar voldoende om de wedstrijd te kunnen door gaan. Rauw kon dus vertrekken richting Zammel. Jef kon eindelijk nog eens op zijn voltallige ploeg rekenen. Milan - Dante - Azeddin - Rist - Thomas - Zeb - Matze - Tiebe - Mats - Gust en Arne waren er weer bij. Voor Jef was het dus weer puzzelen met de opstelling , 3 wissels dus het wisselschema stond weer goed vol. Ons jongens hadden ondanks de regen en smeltende sneeuwval er toch zin in , nog maar eens een bevestiging dat onze jongens het enorm graag doen , in weer en wind dat maakt allemaal niet uit voor onze boys. Ludo Verwimp had zijn regenvestje ook meegebracht en had zich ondanks zijn korte broek toch goed warm aangekleed en hij ging de wedstrijd in goede banen proberen te leiden , merci Ludo om er ook weer te staan. Na een prima opwarming waardoor we goed warm waren konden we aan het echte werk beginnen. Onze jongens mochten in hun trainingsvesten en regenvesten voetballen , waardoor ze geen kou hadden normaal gezien.

Groen wit start aan een verschroeiend tempo aan de wedstrijd en zij hebben duidelijk geen last van het natte veld en de koude temperatuur. Zammel laat de bal prima het werk doen , die enorm strak schuift over de groene grasmat. We kunnen al snel de score openen , wanneer Dante zich kan doorzetten en prima opzij legt voor Mats die de 1-0 op het bord zet. Zammel laat Rauw niet in de match komen en de jongens en meisjes uit Mol hebben het lastig met de hoge druk en gretigheid van Zammel , waardoor ze er weinig of niks kunnen tegenover zetten. Zammel daarentegen houd het tempo enorm hoog en voetbalt met momenten echt in 1 a 2 tijden , waardoor ze Rauw achter de bal laten lopen. De 2-0 komt er via goed druk zetten van Mats op de Rauwse doelman , hij blokt de bal samen met Mats in doel. Groen wit loopt op enkele minuten tijd al ruim uit van voorsprong. Azeddin kan op pas van Matze de 3-0 binnen knallen. Azeddin prikt er nog eentje in , een prima strakke trap van ver net onder de lat 4-0. Matze treft ook nog een keertje de lat met een pegel. Net voor affluiten van dit kwart , kan op aangeven van Thomas , Gust de 5-0 op het bord zetten.

Jef heeft onder de korte rust weinig of niks te zeggen , onze jongens zijn prima bezig. Veel druk naar voor , prima voetbal en veel beweging zonder bal waardoor Rauw het enorm moeilijk heeft en heel laag terug zakt. Zammel begint in kwart 2 ook zeer gretig en trekt alweer ten aanval. Op korte tijd treft Arne de lat en in de rebound trapt Gust hem ook weer tegen de lat. Toch scoort hij even later er nog eentje , via een ingooi van Zeb waar Gust goed doordraait en de 6-0 tegen de netten trapt. Achteraan heeft Milan weinig werk , hij moet af en toe is uitkomen voor een pasje links of rechts te geven en Rist - Zeb en Azeddin hebben alles goed onder controle achteraan. Ondertussen kan Tiebe ook eens aanleggen , zijn schot spat uiteen op de kruising. Toch komt er nog een doelpuntje aan , prima inschuiven van Rist die Arne het straatje in stuurt , Arne blijft koel en werkt de 7-0 binnen. Net voor we gaan rusten scoren onze Zammelboys nog een keertje , op aangeven van een bedrijvige Dante die prima achteruit legt op Rist , scoort laatst genoemde de 8-0 ruststand. 

We houden onder de grote rust ook een korte rust , zodat we warm blijven. We draaien en beginnen meteen dus. De jongens en meisjes van Rauw proberen wel iets te forceren , maar het niveau verschil is vandaag veel te groot. In de 2de helft start Zammel alweer met het meeste balbezit. We prikken er al snel eentje binnen zodat we op 9-0 komen , op een schot van Rist kan Thomas met een knap hakje de bal in doel deviëren. De 10-0 komt er ook via Thomas , na een individuele actie van hem. Arne poeiert er nog eens eentje tegen de paal. Met een tegenaanval , waar heel Zammel iets te hoog staat , scoort Rauw de eer redder , prima afgewerkt en zo wordt het 10-1. Maar Zammel is niet aangeslagen en houd tempo in de wedstrijd , waardoor we alweer in de aanval trekken. Dante kan een knappe actie opzetten en werkt zelf de 11-1. Even later alweer Dante , voorbij alles en iedereen en ook de afwerking mag er zijn 12-1. Arne prikt er net voor affluiten van dit kwart ook nog eentje binnen , de 13-1 staat op het scorebord. 

Op naar het laatste kwart , waar de frisse handjes en koude voetjes beginnen te komen. Niet bij onze jongens want zij blijven er zin in hebben tot de laatste minuut. Ze blijven in de aanval gaan en prikken er nog enkele bij. Op aangeven van Thomas prikt Mats aan de 2de paal de 14-1 binnen. In dit kwart treft Azeddin nog eens de paal. Matze en Tiebe denken wij kunnen dat ook en buffelen ook nog eens tegen de paal. Op aangeven van Tiebe trapt Thomas de 15-1 binnen. Even later is Thomas bij de pinken bij balverlies van Rauw en zo werkt hij de 16-1 binnen. De 17-1 is de mooiste goal van de match , de aanval begint achteraan bij Zeb die knap Dante weg stuurt in de ruimte , Dante bedient schitterend aan de 2de paal Tiebe die de bal mooi in doel werkt. Even later nog eens een snelle actie van Dante die de hele verdediging op een hoopje dribbelt en de 18-1 tegen de paal in doel trapt. De match sluiten we af met een 19de doelpunt , op aangeven van Dante kan Thomas de 19-1 binnen werken. 

Ons jongens speelden prima vandaag tegen een moedig Rauw. Het niveau verschil vandaag was veel te groot. Onze jongens voetbalden wel prima en lieten de bal enkele keren goed rond gaan , prima tempo in de wedstrijd gehouden en enkele mooie doelpunten. Proficiat jongens met jullie overwinning en op naar volgend weekend. Een stevige trainingsweek en hopelijk zijn we weer klaar voor de volgende wedstrijd.

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Thomas , Azeddin , Zeb , Gust , Arne , Tiebe , Matze , Mats , Milan

Goals: Mats ( 3 ) , Azeddin ( 2 ) , Gust ( 2 ) , Arne ( 2 ) , Rist ( 1 ) , Thomas ( 5 ) , Dante ( 3 ) , Tiebe ( 1 ) 

Volgende wedstrijd op Zaterdag 9/2 in Balen om 11h00. Supporters op post!!!