Zaterdag 26/1/2019

U11 - Lierse Kempenzonen 2-2

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Het weer was de voorbije dagen niet al te best , zodat de wedstrijd tegen Dessel werd afgelast. Trainers zot Jef was niet van plan om stil te zitten , hij ging meteen op zoek naar een vriendschappelijke wedstrijd in sporthal ' De Mixx ' in Herselt. De jongens van Lierse Kempenzonen zagen het wel zitten om tegen ons te spelen , de match kon doorgaan in de knappe sporthal. Onze Zammelboys zijn ondertussen het futsal al gewend , ze trainen constant in de zaal , waardoor onze techniek en snelheid van handeling goed bijgeschaafd wordt. Trainer Jef kon nog altijd niet op een fitte kern rekenen. Milan lag nog in de lappenmand , Mats kon jammer genoeg niet aanwezig zijn. Dante - Rist - Azeddin - Thomas - Zeb - Mats - Gust - Matze - Tiebe en Arne waren er wel bij. We hadden de sporthal 1,5 uur gehuurd , na een stevige en prima opwarming konden we beginnen voor een uurtje voetbal. Jef had 2 ploegen ingedeeld , waardoor we een hele ploeg konden wisselen na 7,5 minuut. Gelegenheidsscheidsrechter Jo , nam het fluitje voor zich en ging de wedstrijd proberen onder controle te houden , alvast bedankt. 

Zammel neemt de beste start en zet meteen hoog druk op de Lierse helft , waardoor de Kempenzonenboys het moeilijk hebben om er uit te komen in het 1ste kwart. Zammel test meteen ook de keeperskwaliteit van de Lierse doelman , hij laat zien dat hij een enorm sterke lijnkeeper is en houd Lierse ook in de match met enkele knappe saves. Toch is het oppassen voor de snelle tegenstoten , want bij Lierse zijn er ook enkele vinnige jongens bij die op de loer liggen voor een snelle tegenstoot. Toch is het Zammel dat op voorsprong komt , prima inspeel pas van Rist die goed Thomas bedient , Thomas met de knappe afwerking 1-0. Zammel krijgt via Arne , Thomas en Matze nog enkele mogelijkheden om de score te vergroten , maar alweer de bezoekende doelman met enkele mooie parades. Vanaf de ploegwissel bij beide ploegen , kwam Lierse toch iets beter in de wedstrijd en zij kwamen ook enkele keren gevaarlijk aan het doel van Zeb , hij moet zich ook enkele keren goed tonen , waardoor hij de 0 op het bord houd. Lierse werkt ook met momenten iets te hevig af , waardoor ze te overhaast naast besluiten. Groen wit krijgt ook nog enkele mogelijkheden , via Dante - Azeddin en Gust , maar de 1 blijft op het bord. Achteraan staat Tiebe enorm sterk te verdedigen. Daarmee gaan we even rusten en een slokje drinken. 

Kwart 2 is meer aan mekaar gewaagd , beide ploegen voetballen enorm goed en laten enkele fraaie acties zien op het veld. Het tempo ligt vrij hoog , waardoor er veel gelopen en hard gewerkt moet worden , wat krachten kost natuurlijk. De kansjes komen aan beide kanten , de beste misschien wel voor Zammel. Via Thomas , Arne en Matze krijgen we nog mogelijkheden , maar de doelman pakt uit met knappe reddingen. Lierse krijgt ook enkele knappe mogelijkheden , ze besluiten net naast doel of Zeb smijt zich ervoor. We gaan naar de rust met een 1-0 voorsprong voor Zammel. 

Jef houd onze jongens toch scherp , ze zijn prima bezig en laten de bal goed rond gaan. Alleen onze kansjes proberen af te werken , wat vandaag niet makkelijk is , want aan de overkant staat een doelman die vandaag op een heel hoog niveau staat te keepen op zijn lijn. Deze moeten we proberen te verslagen , want hij heeft ondertussen Lierse al enkele keren recht gehouden. Het 3de kwart gaat alweer goed op en af , beide ploegen met knap voetbal en Lierse nu toch met de beter kansjes , zij prikken de 1-1 al snel op het bord , de bal wordt achteraan bij Zammel weggewerkt en de Lierse speler knalt hem hoog in het doel. Toch is Zammel niet aangeslagen want zij blijven prima voetbal op het parket brengen , knappe combinaties en snelle uitbraken , Lierse dat enkele keren goed weg komt. Zammel komt ook enkele keren goed weg , Kempenzonen krijgt ook enkele knappe mogelijkheden , maar telkens is er Rist of Tiebe achteraan die de aanvallen goed onschadelijk maken , samen met Zeb. Daarmee is dit kwart ook gespeeld. 

In het 4de en laatste kwart begint Zammel goed en zet goed druk op de Lierse verdediging waardoor zij het moeilijk hebben om eruit te komen. We kunnen ook profiteren van balverlies achteraan bij Lierse , waardoor Arne als eerste bij de pinken is en de 2-1 binnen knalt. Groen wit krijgt nog prima kansjes voor de score te vergroten , maar alweer de doelman houd Lierse recht , of we besluiten net naast de goal. Aan de andere kant wordt er wel gescoord , de bal wordt tussendoor gespeeld richting de weglopende spits van Kempenzonen , de spits werkt koelbloedig af en trapt zo de 2-2 eindstand van een leuke pot voetbal op het bord.

Vandaag een enorm leuke partij tegen de jongens van Lierse Kempenzonen , een ploeg die ook wil voetballen waardoor we telkens een knappe wedstrijd krijgen. Met 2 sportieve trainers David en Herman aan het roer. De wedstrijd ging goed op en af , zodat we een leuke pot voetbal kregen te zien. Beide ploegen zijn aan mekaar gewaagd , waar we veel kunnen uit leren uit zulke matchen. De eindstand maakt allemaal niet uit , onze jongens hebben zich weer kunnen uitleven en laten zien dat ze enorm goed kunnen voetballen en het spelletje voetbal enorm graag doen. Bedankt Lierse voor de leuke match en wie weet tot de volgende wedstrijd ergens binnenkort! Aan onze jongens een dikke proficiat voor jullie spel , goed gevoetbald tegen een sterke tegenstander , prima combinaties gezien , prima inzet en mentaliteit en de goesting die jullie lieten zien was top , op naar de volgende wedstrijd! Een stevige trainingsweek en op naar volgend weekend. 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Thomas , Azeddin , Zeb , Gust , Arne , Tiebe , Matze

Gekwetst: Milan

Afwezig: Mats

Goals: Arne ( 1 ) , Thomas ( 1 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 2/2 in Zammel tegen Rauw om 11h00. Supporters op post!!!