Zaterdag 19/1/2019

U11 - Linda Olen 10-4

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Het engerlingen probleem op het A - terrein is nog altijd niet onder controle , maar onze jongens mochten terug aantreden op het getroffen veld. Trainer Jef speelt graag op het ruime A - terrein , zodat onze jongens hun kunsten met meer ruimte kunnen laten zien. Het gras stond misschien iets te hoog , de ondergrond was net nog niet bevroren , maar toch een wit tapijtje van de vrieskou te zien in Zammel. Het veldje lag er niet zo slecht bij , zoals de meeste engerlingen wel denken onder de grond , de grasmat zag nog groen , wat vorige week in Olmen niet te zien was. Trainer Jef kon nog niet rekenen op Milan , hij lag nog in de lappenmand. De andere jongens waren er wel bij met onder andere Rist - Dante - Zeb - Azeddin - Thomas - Mats - Matze - Tiebe , Arne en Gust. Hopelijk konden onze jongens de prima vorm van vorige week laten zien , de stoomtrein kwam wel traag op gang , want het 1ste kwart was niet zo super , maar na het 1ste kwart kwamen onze kleppers wel op tempo , ze voetbalden enkele aardige aanvallen op de mat. Benieuwd of ze het nog eens konden laten zien. Ludo Verwimp was er ook weer bij na een winterstop voor de scheidsrechters. We konden er na een stevige opwarming aan beginnen. 

Groen wit start gretig aan de wedstrijd en zet Linda al meteen onder druk. Olen dat met enkele grote jongens in de ploeg naar Zammel is gekomen , met veel power en kracht. Ze voetballen vooral met de lange bal , altijd op zoek naar hun grote spits die achter elke bal loopt. Zammel probeert het tempo hoog te houden en dat loont ook al snel , via een mooie actie tussen Rist en Arne bezorgt laatste genoemde een uitstekende voorzet , die Mats mooi binnen knalt 1-0 voor Zammel. Olen reageert ook meteen , we helpen hen wel een beetje , de 1-1 staat ook meteen op het bord , Azeddin krijgt de bal tegen zijn been en hij gaat tegen de netten. Groen wit is niet echt aangeslagen , maar is nog al slordig soms in hun controles en inspelen , ze proberen wel het voetballend te doen , maar het gaat soms iets te traag om Linda uit verband te spelen. Toch zijn er enkele klasse flitsen van Zammel en de netten gaan daardoor ook trillen. Dante zet zich nog eens in gang via de lijn , prima overzicht richting Arne die de 2-1 binnen knalt. Via een knappe pas van Arne treft Rist ook nog eens de paal , kans weg. Even later goed inschuiven van Rist , prima breed leggen op Matze die de 3-1 tegen de netten knalt. Zammel helpt Linda telkens aan de aansluitingstreffer , we leggen alweer de bal pal klaar voor hun spits die het cadeau met dank aanneemt , de 3-2 is een feit. Achteraan staan we iets te nonchalant te verdedigen , iets te ver van ons mannetje waardoor de Linda voorlijn toch voor gevaar kan zorgen , sommige momenten. Net voor affluiten van het 1ste kwart scoort Zammel nog wel een keertje , Rist alweer met de assist op Matze die de 4-2 binnen werkt. 

Het 1ste kwart is toch nog niet hoe Jef het wilt , het tempo ligt te laag voor een snelle balcirculatie. Ons controles moeten beter en er moet gewerkt worden voor ELKE bal , bij balverlies moet er ook gewerkt worden om zo snel mogelijk de bal terug te recupereren. Ons jongens geven het ook zelf toe , dat de controles en handeling beter kan , ze pakken dit mee in kwart 2. Waarin Zammel toch iets vinniger start , de bal gaat goed rond nu. Een prima spelende Mats op de vleugel bedient Thomas met een knappe voorzet de 5-2. Arne probeert het ook eens van ver , zijn pegel treft de lat. Linda scoort nog een keertje tegen , alweer veel te simpel door onze verdediging 5-3. Toch staan Tiebe - Dante en Azeddin stevig te verdedigen en helpen Zeb om de tegendoelpunten te vermijden. De stevige jongens van Linda , gaan de duels vrij stevig aan , ons jongens moeten ook wel hun mannetje staan natuurlijk. Groen wit zet nog eens een mooie aanval op en Mats gaat prima via de lijn voorbij zijn mannetje , prima voorzet op de inlopende Thomas die de 6-3 binnen duwt. Even later een knappe aanval alweer van Zammel , we beginnen bij Dante die prima Arne het straatje in stuurt , Arne legt goed breed op Thomas die op zijn beurt nog eens opzij legt voor Mats die de 7-3 mooi in het hoekje duwt. Dit is ook de ruststand en gaan we even opwarmen in de kleedkamer. 

Ons jongens zijn niet slecht bezig , maar het mag toch nog meer , we krijgen vrij veel kansjes , maar de afwerking laat dikwijls nog de wensen over. We moeten tempo houden en vooral Linda niet in de wedstrijd laten komen , proberen uit het duel te spelen , want de mannen uit Olen zijn qua kracht steviger als ons , wij moeten het van het voetbal hebben en niet van de duels. Groen wit start ook goed aan kwart 3 , we kunnen al snel enkele kansjes bij mekaar voetballen , maar Gust - Mats - Tiebe en Arne vergeten het af te werken. Toch scoren onze kleppers nog een keertje , prima doorzetten van Gust op hun verdediging , hij legt goed achteruit op Rist die de 8-3 binnen knalt. Azeddin treft tussen door ook nog eens de lat. Linda scoort ook nog een keertje tegen , 8-4. Achteraan staat Zeb goed mee te voetballen als doelman , Tiebe - Matze en Thomas houden het vrij goed dicht. Daarmee is dit kwart gespeeld en gaan we naar het laatste kwart van de wedstrijd. 

Daarin kan Linda niet echt meer een vuist maken. Ze proberen nog wel er nog enkele keren uit te komen , maar ze worden goed opgevangen door de Zammelse verdediging. Zammel daarentegen trekt nog enkele keren in de aanval. De groene machine komt via Thomas op 9-4 , prima individuele actie. Via Arne - Gust en Tiebe krijgen we ook nog mooie kansjes , maar de Olense doelman pakt uit met enkele mooie reddingen. We sluiten de wedstrijd af met nog een doelpuntje voor Zammel , op aangeven van Dante die de hele verdediging achterlaat en prima voorzet werkt Gust de 10-4 eindstand binnen.

Ons jongens winnen vandaag vrij vlot hun wedstrijd tegen een krachtig en stevig Linda Olen. Achteraan hebben we de goaltjes in het begin iets te gemakkelijk weggegeven , die foutjes moeten eruit. Het niet te nonchalant oppakken allemaal. We voetbalden wel enkele knappe aanvallen in mekaar en scoorden zo ook enkele mooie goals. We zien alweer , als jullie beginnen voetballen en het balletje het werk laat doen , dan hebben de meeste tegenstanders het enorm moeilijk met jullie tempo van voetballen. Allemaal goed gewerkt , prima inzet en mentaliteit en goed gewerkt. Proficiat met jullie overwinning! Hopelijk zijn de sneeuwgoden snel weg in België , want in het weekend is de topmatch tegen misschien wel de sterkste ploeg van de reeks , Dessel. Deze week scherp trainen jongens , zodat we er klaar voor zijn!

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Thomas , Azeddin , Zeb , Mats , Gust , Arne , Tiebe , Matze

Gekwetst: Milan

Goals: Arne ( 1 ) , Matze ( 2 ) , Rist ( 1 ) , Thomas ( 3 ) , Gust ( 1 ) , Mats ( 2 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 27/1 in Dessel om 09h30. Supporters op post!!!