Zaterdag 29/12/2018

U11 - Escala Antwerpen 0-4

U11 - United '76 Schoten 0-3

U11 - Panna Tongeren 0-2

U11 - Dessel 1-1

U11 - Oevel 1-0

U11 - Westerlo 1-0

U11 - Linda Olen 2-0

U11 - Real Noorderwijk 1-3

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Voor ons laatste matchen in 2018 trokken we naar ' De Mixx ' in Herselt voor het indoortornooi van Real Noorderwijk. Trainer Jef had onze jongens hier ook ingeschreven , met 2 ploegen gingen we naar Herselt. De A ploeg kwam in een enorm sterke reeks terecht , een leuke ervaring wel voor onze kleppers die nu ook weten wat hoog niveau zaalvoetbal , interprovinciaal en elite voetbal is. We troffen de ploegen Escala Antwerpen ( voetbalschool ) , United '76 Schoten ( zaalvoetbalploeg , IP spelers ) , Panna Tongeren ( zaalvoetbalploeg , elite STVV ) , Dessel ( IP ). De B ploeg kwam in een reeks terecht met de regio ploegen van hierachter. We troffen de ploegen Oevel ( gewestelijk ) , Westerlo ( gewestelijk , provinciaal ) , Linda Olen ( gewestelijk ) , Real Noorderwijk ( zaalvoetbalploeg , elite Westerlo , IP Thes Sport ). Ons U11'kes hebben in december ook al een keer mogen proeven van de sporthal , we hebben al enkele keren in de zaal getraind. Jef kon niet rekenen op zijn voltallige ploeg , Thomas en Gust konden er niet bij zijn , Milan is nog gekwetst. Rist , Azeddin , Dante , Zeb , Matze , Tiebe , Mats en Arne waren er wel bij. We hadden wel 2 ploegen ingeschreven , maar alle 8 jongens speelden de hele namiddag bij de 2 ploegen. Onze jongens hadden toch wat zenuwen voor groep A , vooral omdat ze niet wisten wat ze gingen tegen krijgen. Jef had alle vertrouwen in onze jongens , niet dat we alles vandaag gingen winnen , maar dat we echt worden weggespeeld da wou Jef niet geloven. Hij had op voorrand een tactisch plannetje bedacht wel , vooral tegen de sterkere ploegen wou hij dat onze jongens goed in blok speelden op hun eigen helft. Wat hij op het veld verwacht is juist het tegenover gestelde , daar verwacht hij van onze jongens dat ze hoog druk zetten en de tegenstander niet laten voetballen. Hier juist andersom , op hun eigen helft opvangen en dan heel kort op hun tegenstander met veel druk op de bal , wel in het achterhoofd de vrije man in het oog houden. 

De 1ste match begonnen onze jongens tegen Escala Antwerpen , een voetbal school met enkele prima voetballertjes tussen. Deze match werd met vertraging gespeeld , Antwerpen was hun truitjes vergeten en deze wedstrijd werd naar de 2de wedstrijd verplaatst. Hierin start Antwerpen het beste toch wel , veel balbezit en druk naar voor. Onze jongens proberen er wel enkele keren uit te komen , maar onze laatste pas is iets te slordig voor aan het doel te komen. We krijgen wel enkele kleine pogingen van Arne en Mats , maar deze worden simpel onschadelijk gemaakt. Wat Jef voor de wedstrijd gevraagd heeft is weinig van te zien , onze jongens doen hetzelfde zoals op het veld en lopen enkele keren hoog druk zetten , waardoor Antwerpen het enkele keren goed uitspeelt en ons in de val lokt. Het staat zo al snel 0-1 en 0-2. Zammel probeert er wel iets tegenover te zetten , maar met balverlies scoort Antwerpen nog een 2 keer , zodat de wedstrijd op een zware 0-4 toch eindigt. 

De 2de wedstrijd troffen onze kleppers United '76 Schoten. In deze wedstrijd doen ze goed mee , maar Schoten heeft toch het meeste balbezit , waardoor Zammel alweer iets te hoog aan het spelen is. Het jeugdig enthousiasme dat in ons toppers zit , eist veel krachten en we lopen eigenlijk redelijk wat verloren meters , die niet nodig zijn. We moeten toch uit het blok beginnen voetballen , als we iets willen raken vandaag. Schoten voetbalt enkele keren ons jongens uit verband en ze komen al snel op 0-1 en 0-2. Via Arne , Matze en Mats kunnen we er nog wel eens uitkomen , maar ons kansjes worden telkens goed opgevangen. De wedstrijd wordt afgesloten met nog een doelpuntje voor Schoten , de match eindigt op 0-3. 

De 3de wedstrijd namen onze jongens het op tegen Panna Tongeren. De sterkste ploeg van het tornooi in mijn ogen. Ik had mijn jongens verwittigd dat ze vanaf nu echt in blok moeten gaan spelen , want zulke tegenstanders zijn slim genoeg om iedereen uit verband te spelen. Ons jongens pikken dit goed op , want zij spelen heel goed in blok deze wedstrijd , Tongeren wel het meeste balbezit natuurlijk , dat kan niet anders. We vangen ze met momenten echt goed op , op onze eigen helft. Zammel kan lang de 0 op het bord houden , maar 2 kleine foutjes straffen de mannen uit Tongeren snel af , 0-1 en 0-2. Zammel krijgt ook enkele prima mogelijkheden met een schot van Matze , Dante trapt ook nog eens net over doel en Arne en Mats testen de doelman is. 0-2 verlies wel , maar een knappe verdienstelijke partij van onze jongens tegen een enorm sterke ploeg , met elite spelers van STVV. 

De 4de en laatste match van groep A is tegen de jongens uit Dessel. Met dezelfde tactiek zoals de vorige wedstrijd beginnen we goed aan deze match. We staan goed in blok en Dessel heeft het moeilijk om ons uit verband te spelen. Toch is het Dessel dat op voorsprong komt , de 0-1 staat zo op het bord. Niet voor lang want Zammel voetbalt goed mee , Mats krijgt de bal goed aangespeeld en kan van uit de draai de verdiende 1-1 op het bord zetten. Het is nog bibberen tot het laatste fluitsignaal , maar onze jongens halen er er verdiend gelijkspel uit. Proficiat boys. 

De 5de wedstrijd en 1ste match in groep B is tegen de buren uit Oevel. Zammel start daar met meer druk naar voor in en zet Oevel ook al meteen onder druk. Groen wit voetbalt goed rond en krijgt ook enkele kansjes via Dante , Azeddin en Arne. Zammel prikt er ook snel eentje in , prima actie van Dante op rechts , prima voorzet richting 2de paal waar Azeddin hem mooi binnen duwt 1-0. Oevel komt er ook enkele keren goed uit , maar onze verdediging staat goed te spelen een alerte Zeb houd Zammel ook enkele keren recht. We winnen deze wedstrijd met een krappe 1-0 , verdiende overwinning.

De 6de wedstrijd is tegen de buren uit Westerlo. Daarin start Zammel gretig en we vangen Westerlo goed op. Zammel verdedigt prima met Rist en Tiebe houden achteraan alles dicht. Aanvallend trekken we ook onze plan , via knap inschuiven van Tiebe bedient hij de weglopende Mats die de 1-0 op het bord zet , vreugde bij Zammel toch wel. We houden goed stand en Westerlo kan er weinig tegenover zetten en we winnen deze wedstrijd ook alweer met een krappe 1-0. Onze jongens zijn stilaan naar hun beste niveau aan het groeien terug.

De 7ste wedstrijd troffen we Linda Olen. Daarin alweer hoog druk en Linda vooral niet laten voetballen. Zammel voetbalt goed rond en houd er tempo in. Via een snelle tegenaanval kan Arne alleen naar doel gaan en hij werkt ook zeer beheerst af 1-0. Linda komt ook wel enkele keren aan het doel van Zeb , maar onze doelman houd de 0 op het bord. Achteraan staat Tiebe sterk te verdedigen , Dante , Matze , Arne lopen heel wat meters op de flanken. Mats houd vooraan de verdedigers bezig. Net voor affluiten sturen we Arne nog eens het straatje in , hij werkt koelbloedig de 2-0 door de benen van de doelman. 2-0 is de eindstand.

De 8ste en laatste wedstrijd is tegen de thuisploeg Real Noorderwijk. Zij hadden tot nu toe ook alles gewonnen en we kregen een leuke finale te zien. Daarin Noorderwijk toch iets meer de bovenhand , maar Zammel voetbalt goed mee en 2 voetballende ploegen tegen mekaar. Noorderwijk loopt wel al snel 0-1 en 0-2 uit. Toch geeft Zammel zich niet gewonnen en het is alweer Arne die met een heerlijke punter van ver de 1-2 aansluitingstreffer op het bord zet. Net voor affluiten krijgt Westerlo al dan niet een vrije trap , deze vliegt ook nog binnen en zo eindigt de wedstrijd op een 1-3 overwinning voor Real. 

Speelden mee voor Zammel: Zeb , Rist , Dante , Azeddin , Mats , Matze , Tiebe , Arne

Afwezig: Gust , Thomas

Gekwetst: Milan

Goals: Mats ( 2 ) , Azeddin ( 1 ) , Arne ( 3 )

Ons kleppers speelden vandaag een verdienstelijk tot goed tornooi! De 1ste 4 wedstrijden hadden we het iets moeilijk , ook vanwege het niveau natuurlijk , maar na match 2 hebben we ons goed herpakt en laten zien dat we ook andere kwaliteiten hebben als aanvallend voetbal. Leren in blok spelen is ook belangrijk , zeker tegen zulke ploegen die een paar niveau's hoger spelen als ons , het tempo en handeling van deze jongens is nog een paar stappen sneller als ons , maar dit was een leerrijke dag voor jullie en voor mij , nu weten jullie ook eens wat het is om tegen zulke ploegen te voetballen. Naarmate het tornooi vorderde zijn we wel beter en beter beginnen voetballen , een dikke chapeau daarvoor! Dikke proficiat met jullie overwinningen en zo zit het 1ste deel van het seizoen in 2018 er weer op! Allemaal een gelukkige nieuwjaar en gezond en sportief 2019 jongens!