Donderdag 27/12/2018

U10 - Booischot 6-1

U10 - Lierse Kempenzonen 7-2

U10 - Tongerlo 5-0

U10 - Lierse Kempenzonen 3-1

U11 - Tongerlo 14-0

U11 - Wiekevorst 6-0

U11 - Bazel 3-3

U11 - Lierse Kempenzonen 5-5

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Ons jongens hebben in december niet veel stil gezeten , Jef had onze mannen ingeschreven voor nog 2 indoortornooien , eentje in de tent in Tongerlo , het boarding tornooi en eentje in ' De Mixx ' in Herselt van Real Noorderwijk. We weten dat onze trainer een echte voetbal zot is en niet snel een wedstrijd weigert , onze jongens zijn ook echte voetbal zottekes want zij doen hun sport enorm graag zo te zien , ze zijn weer allemaal komen opdagen. Milan is nog gekwetst door een gebroken neus. De andere jongens zijn paraat. Jef had in Tongerlo 2 ploegen ingeschreven , ons youngsters in de U10 reeks en ons oldies in de U11 reeks. We waren allemaal benieuwd natuurlijk wat onze youngsters in de voormiddag op eigen leeftijd konden laten zien en ons oldies moesten het in de namiddag laten zien. We weten van vorige edities dat dit enorm zwaar is met de boarding rond de veldjes , fysiek waren onze jongens nog in topvorm. Ons U10 troffen in hun groep de ploegen Booischot , Lierse Kempenzonen , Tongerlo en normaal Berg en Dal , maar bij het aankomen zijn zij niet komen opdagen en is Lierse Kempenzonen A in de plaats gekomen , zij speelden de hele voormiddag in 2 reeksen mee. Ons U11 troffen in hun groep de ploegen Tongerlo , Wiekevorst en Bazel uit Oost Vlaanderen. We konden er dus aan beginnen met ons U10.

Onze 1ste wedstrijd moesten ons youngsters het opnemen tegen Booischot. Zammel start iets te laks aan deze wedstrijd en het tempo ligt veel te laag in de beginfase. Het is een beetje wennen misschien , maar Zammel komt ook al snel op achterstand 0-1 voor Booischot. Groen wit schiet wel meteen wakker na de achterstand want het tempo gaat ook meteen de hoogte in. We krijgen kans na kans en Arne heeft ondertussen al eens de lat getest. Toch komen onze jongens op gelijke hoogte via Arne die op pas van Matze de gelijkmaker binnen knalt 1-1. Groen wit houd tempo in de wedstrijd en Booischot heeft het toch moeilijk nu , de groen witte machine begint stilaan warm te draaien en het doelpuntenfestijn kan beginnen. Matze kan 2x met een individuele actie scoren , 2-1 en 3-1. Mats heeft er ondertussen ook eentje binnen geknald , op aangeven van Arne 4-1. De 5-1 komt er via Matze na een knappe actie. De wedstrijd eindigt op 6-1 , Mats heeft er nog eentje binnen geknald in de rebound. 

Onze 2de wedstrijd moesten onze mannen tegen Lierse Kempenzonen. Daarin start groen wit alweer iets te traag , maar herpakt zich al snel en drijft het tempo toch iets meer de hoogte in. Zammel scoort al snel de 1-0 via Arne op aangeven van Matze. Lierse scoort al snel de gelijkmaker , de 1-1 staat zo op het bord. Dan schakelt Zammel een paar tempo's hoger waar Lierse het moeilijk mee heeft en achter de feiten loopt. Zammel scoort nu aan de lopende band. De 2-1 is voor Arne op pas van Matze , de 3-1 is voor Mats die een geblokt schot van Arne binnen werkt , de 4-1 is ook voor Mats na een knappe actie van Matze. Lierse scoort nog een keertje tegen ook , 4-2. We scoren nog enkele keren via Tiebe de 5-2 , Mats de 6-2 en de eindstand wordt op het scorebord gezet door Gust 7-2. 

Onze 3de wedstrijd troffen we de buren uit Tongerlo. Waarin Zammel het beste start met hoog tempo. We trekken al meteen in de aanval waardoor Tongerlo er niet echt uit komt. De 1-0 is al binnen gewerkt door Mats op aangeven van Tiebe. Dan is het aan Matze die met een zuivere hattrick de score vergroot , 2-0 , 3-0 en 4-0. Zammel is heer en meester en Tongerlo kan er weinig tegen over zetten , deze wedstrijd sluiten we af met nog een doelpunt voor Zammel , Mats werkt de 5-0 eindstand op het bord. 

Onze 4de en laatste wedstrijd troffen we de A ploeg van Lierse Kempenzonen. Een stevig voetballend ploegje toch wel dat we nog weten van dinsdagavond , van in Lierse Kempenzonen. Zij verloren tegen Booischot een wedstrijd en we waren op voorrand eigelijk al zeker van de 1ste plaats , maar toch nog is leuk om tegen hun te spelen. De wedstrijd begint gelijk op gaande voor beide ploegen , Zammel toch iets meer de bovenhand. Groen wit komt ook op voorsprong , via een knappe actie van Arne 1-0. Zammel blijft goed spelen en houd het tempo hoog , de duels worden gewonnen door Zammel. Op aangeven van Mats kan Gust de 2-0 binnen werken. Lierse scoort de aansluitingstreffer ook , zij komen op 2-1. Toch is het Zammel dat er nog eentje binnen prikt , Tiebe knalt met een verwoestend schot de 3-1 eindstand op het bord.

Speelden mee voor Zammel: Rist , Matze , Tiebe , Arne , Mats , Gust

Goals: Tiebe ( 2 ) , Gust ( 2 ) , Arne ( 4 ) , Mats ( 7 ) , Matze ( 6 ) 

Onze 1ste wedstrijd moesten onze oldies het opnemen tegen de buren van Tongerlo. Zammel begint daarin aan een heel hoog tempo en Tongerlo weet niet waar ze staan. We prikken er al snel enkele binnen. Thomas kan profiteren van balverlies en de 1-0 staat zo op het bord. Via een knappe actie van Azeddin kan Dante de 2-0 op het bord zetten. Rist zet de 3-0 op het scorebord. Matze met de knappe actie op links en Azeddin kan de rebound binnen werken 4-0. Tiebe kan met een streep de 5-0 binnen trappen. De 6-0 is voor Matze op aangeven van Dante. Tongerlo kan er niks tegenover zetten en Zeb is bijna werkloos. Zammel overloopt Tongerlo en dikt de stand nog wat aan. De 7-0 is voor Azeddin op knappe pas van Dante. De 8-0 is voor Tiebe , de bal vliegt in de winkelhaak. Rist scoort een zuivere hattrick en werkt de 9-10 en 11-0 binnen. Thomas zet ook met een hattrick de eindstand op het bord , we eindigen met een 14-0 winst. 

Onze 2de wedstrijd troffen onze mannen Wiekevorst. In deze wedstrijd beginnen onze jongens veel te laks aan de wedstrijd , waardoor Wiekevorst het vooral van de duels moet hebben. Zij krijgen ook enkele mogelijkheden om de score te openen , maar Zeb houd Zammel enkele keren recht. Zammel komt wel op voorsprong , Tiebe knalt de bal in doel 1-0. De 2-0 is ook voor Tiebe , knappe individuele actie van hem. Op aangeven van Azeddin kan Thomas de 3-0 binnen werken. Deze keer andersom , Thomas als aangever en Azeddin met de afwerking 4-0. De 5-0 is ook voor Thomas op aangeven van Tiebe. De 6-0 eindstand wordt door Tiebe op het bord gezet , op aangeven van Matze.

Onze 3de wedstrijd troffen we Bazel uit Oost Vlaanderen. Daarin start Zammel toch vrij zwak aan de wedstrijd. We lopen uit positie en komen niet mee terug verdedigen waardoor we al snel 0-1 en 0-2 achter staan. We herpakken ons wel , want we komen al snel terug op gelijke hoogte via Thomas 2x , op aangeven van Dante 1-2 en 2-2. Toch geven we het alweer veel te makkelijk weg , we denken alleen maar aan aanvallen en het verdedigende werk wordt niet gedaan de 3-2 wordt zo simpel uitgespeeld. Net voor affluiten kunnen we toch de gelijkmaker nog binnen werken via Thomas 3-3. Het gelijkspel is goed voor de 1ste plaats en we nemen het op in de finaleronde voor plaats 1 tegen Lierse Kempenzonen. 

Onze 4de wedstrijd is dus de finaleronde voor plaats 1 tegen Lierse Kempenzonen. Dezelfde finale als vorig jaar , die door Oosterzonen toen gewonnen werd. Beide ploegen starten gretig aan de wedstrijd , waar Lierse al snel op voorsprong kan komen 0-1 veel te makkelijk. Toch reageert Zammel goed en is het Thomas die de 1-1 op het bord zet na goed druk zetten op de doelman. Daarna terug aan Lierse die 2 goals snel achter mekaar scoren en zo 1-2 en 1-3 uitlopen. Match gespeeld denken sommige al , onze jongens alvast niet. Zij blijven er in geloven en zetten enkele keren goed druk en dat rendeert ook , de 2-3 komt er via Thomas. Tiebe kan al snel de gelijkmaker binnen knallen en zo staat het 3-3 in een spannende finale. Toch is het Lierse dat alweer op voorsprong komt , 3-4. Zammel geeft zich niet gewonnen en vecht telkens goed terug , alweer Thomas met de 4-4. Lierse komt alweer op voorsprong , na balverlies achteraan bij Zammel , iets te simpel 4-5. Iedereen denkt dan dat de winst naar Lierse gaat , maar nee daar is Tiebe die met volle overtuiging de 5-5 gelijkmaker binnen knalt. Dit is ook de eindstand. Zammel en Lierse eindigen zo op een gedeelde 1ste plaats.

Speelden mee voor Zammel: Thomas , Zeb , Rist , Dante , Azeddin , Matze , Tiebe

Gekwetst: Milan

Goals: Matze ( 1 ) , Tiebe ( 7 ) , Azeddin ( 3 ) , Rist ( 4 ) , Dante ( 1 ) , Thomas ( 12 ) 

Ons jongens speelden vandaag allemaal een prima tornooi. Ons U10 eindigen met een knappe 12 op 12 op de 1ste plaats in hun reeks. Ons U11 eindigen met een knappe 7 op 9 op de 1ste plaats in hun reeks en in de finale tegen Lierse een spannende 5-5 , daardoor eindigen we samen op een gedeelde 1ste plaats! Dikke proficiat jongens en goed gewerkt. Het belangrijkste is dat onze kleppers er plezier in gehad hebben. Als ik jullie bezig zie en zie met hoeveel goesting jullie de sport voetbal doen , dan mogen de mama's en papa's fier zijn op jullie dat jullie het zo graag doen! Knap om te zien boys. Belangrijk puntje nog eens , wie de goals maakt is niet belangrijk. We zijn EEN ploeg , als individu geraak je nergens in het voetbal. We zijn nog altijd het sterkste als ploeg jongens , dat zou iedereen moeten beseffen.