Dinsdag 18/12/2018

Lierse Kempenzonen - U11 3-12

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Ons jongens hadden al een prima trainingsweek gehad in sporthal ' De Doelen ' en sporthal ' St. Jozef ' in Geel. Trainer Jef houd niet van stil zitten , daarom heeft hij maandag - woensdag gereserveerd in de maanden december , januari , februari en maart voor ons toppers in de zaal. Net voor Kerstmis had hij ook nog een vriendschappelijk wedstrijdje geregeld tegen zijn collega op het werk , collega trainer Mathias Lauwen van de U10 van Lierse Kempenzonen , het vroegere Oosterzonen. Zij hebben een vrij sterke lichting bij de A ploeg ook , zij namen het is graag op tegen ons mix U11 boys. Jef kon rekenen op 5 jongens van 2009 met Matze , Arne , Tiebe , Mats en Gust. De andere 5 jongens van 2008 zijn echte U11 met Dante , Rist , Azeddin , Zeb en Thomas. Milan ligt nog altijd in de lappenmand , met een gebroken neus. Deze zal ergens in februari pas kunnen voetballen. We trokken met zijn allen naar de terreinen van Oosterzonen , we mochten op het knappe kunstgras aantreden , waar onze jongens 2 weken ervoor ook al mooie dingen lieten zien. Jef had onze jongens wel gewaarschuwd voor de onderschatting die er soms toch is , we moesten 100% scherp starten aan de wedstrijd , zoals Jef elke week vraagt. Als trainer kan je al veel zien in een opwarming , deze was heel goed , vinnig , tempo bij alles wat ze deden. We konden er dus aan beginnen.

De wedstrijd start voor beide ploegen goed en het tempo van de bal is al meteen vrij hoog. Het ideale kunstgrasveld heeft daar veel mee te maken en ook 2 voetballende ploegen tegen mekaar zorgt dikwijls voor een leuke wedstrijd ook. Dat is ook te merken , Lierse ook met een voetballende opbouw , bij Zammel weten we dat , Jef verwacht dit elke keer opnieuw. In de duels is Zammel toch iets steviger als Lierse Kempenzonen , maar voetballend doen ze goed mee in de beginfase. Toch heeft Zammel de bovenhand. Zij voetballen al enkele mooie kansen bij mekaar , maar Lierse doelman staat prima te keepen en houd zijn ploeg enkele keren goed recht. Even later moet hij zich toch gewonnen geven , als Thomas goed de lijn af gaat en aan de 2de paal Gust bedient die de 0-1 op het bord zet. Zammel blijft mooie combinaties op de mat brengen. Deze keer is het Azeddin die prima inschuift en de 0-2 tegen de netten trapt. Kempenzonen krijgt ook mogelijkheden en scoort ook een keertje tegen , de 1-2 wordt voorbij Zeb getrapt. Nog geen minuut later is het terug de beurt aan Zammel , prima door steek pas van Tiebe op de weglopende Matze die de 1-3 voorbij de sterk keepende doelman trapt. Net voor affluiten scoort Lierse nog een keer tegen , via een hoekschop en Azeddin gaat de bal in ons eigen doel , dit kan gebeuren Azeddin , hij liet even zijn traantjes vloeien , dat is voetbal 2-3. Hoofdje omhoog en op naar het 2de kwart.

Jef stuurt hier en daar wat bij , veel is dat niet maar vooral het tempo hoog houden of misschien nog een tikkeltje hoger. De combinaties zijn goed. Zammel luistert goed naar hun trainer en voetbalt op een schitterende mat enkele mooie combinaties bij mekaar , echt knap om te zien. Het baltempo gaat nog de hoogte in waardoor Lierse het met momenten toch moeilijk heeft , ze proberen ook wel maar worden echt goed vast gezet door het Zammelse blok , hoog druk zetten kunnen onze jongens al prima. Zammel treft via Gust nog eens de paal en via Arne ook nog eens de lat. Toch scoort groen wit nog een keertje , Thomas wordt goed weggestuurd door Dante , Thomas met de knappe lob zoals een echte spits over de doelman , geen pakken aan 2-4. Even later profiteert Arne van balverlies achteraan bij Lierse , de 2-5 werkt hij beheerst af. Lierse krijgt ook nog enkele prima mogelijkheden via hoekschop zijn ze gevaarlijk en als ze er is door komen , worden ze goed afgestopt door Rist , Dante en Azeddin samen met de sterk keepende Zeb. 2-5 is de ruststand. 

Het is vooral belangrijk dat we blijven voetballen hoe we bezig zijn , vooral niet het omgekeerde beginnen doen gaan lopen met bal , want dan gaan we de duels op zoeken. Jef schud de ploeg ook is wat door mekaar , enkele jongens op een andere positie. Zammel start in kwart 3 nog aan een hoger tempo. Lierse heeft het moeilijk met de Zammelboys die veel in beweging zijn en het balletje nog aan een hoger tempo laten gaan. We voetballen nog een resem van kansjes bij mekaar. Via een hoekschop van Matze werkt Thomas de 2-6 binnen. Zammel blijft aanvallen en speelt enorm hoog. Thomas deze keer als aangever , Rist met de afwerking 2-7. Even later ook een own goaltje voor Lierse , via het been van hun verdediger gaat de bal over de lijn , Mats met het schot 2-8. Op naar het laatste kwart.

Daarin zakt Lierse helemaal weg , de kopjes gaan naar beneden en Zammel houd er een verschroeiend tempo tegen aan. Op pas van Dante kan Arne de 2-9 op het bord zetten. Even later ongeveer dezelfde fase , deze keer is het Thomas die Arne goed weg stuurt en de 2-10 wordt mooi binnen gewerkt. Arne prikt er nog eentje bij , deze keer pakt hij is uit met een kanonskogel , iets onder de winkelhaak binnen 2-11. Op pas van Gust kan Mats ook zijn goaltje mee pikken , de 2-12. Via Azeddin treffen we ook nog eens de paal. Net voor affluiten scoort Lierse nog een keertje tegen , via balverlies achteraan bij Zammel scoren zij de 3-12. 

Vandaag een leuke partij tegen een goed voetballend Lierse Kempenzonen toch wel. Zammel dat met momenten echt heel goed voetbal liet zien , veel tempo in de wedstrijd , veel beweging met en zonder bal. Alles wat je nodig hebt om een goede wedstrijd te zien. Ook op het schitterende kunstgras wat ons wel ligt , kunnen we laten zien dat we het van het voetbal moeten hebben. In de duels waren we vandaag ook de sterkste , aan onze 5 youngsters zien we dat zij al enkele jaren een jaartje hoger spelen , waardoor zij dit elke week moeten doen. Aan de jongens van Lierse , blijft zo verder voetballen jongens , op termijn gaan jullie er alleen maar sterker van worden , al voetballend! Dikke proficiat aan mijn boys voor de knappe wedstrijd!! Iedereen prettige feestdagen en met nog 2 tornooien te gaan sluiten we 2018 weer af en zijn we benieuwd of we het niveau na nieuwjaar kunnen aanhouden zoals de laatste weken. 

Speelden mee voor Zammel: Mats , Tiebe , Matze , Dante , Zeb , Thomas , Rist , Arne , Gust , Azeddin

Gekwetst: Milan

Goals: Mats ( 1 ) , Arne ( 4 ) , Rist ( 1 ) , Thomas ( 2 ) , Own Goal ( 1 ) , Matze ( 1 ) , Azeddin ( 1 ) , Gust ( 1 )

Volgende wedstrijden op Donderdag 27/12 in Tongerlo op het indoortornooi en op Zaterdag 29/12 in Herselt in ' De Mixx ' op het indoortornooi van Real Noorderwijk. Supporters op post!!!