Zaterdag 08/12/2018

U11 - Booischot 5-0

U11 - Vorselaar 0-0

U11 - Aarschot 3-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

De winterstop voor ons jongens was vorige week al begonnen , maar stil zitten kan trainer Jef niet en hij had enkele trainingswedstrijden geregeld op het tornooi in Lierse Kempenzonen. Ons jongens voetballen allemaal heel graag , makkelijk dus als trainer om extra wedstrijden te voorzien , hopelijk zijn de mama's en papa's van hetzelfde gedacht. We konden rekenen op 9 spelertjes , Rist - Dante - Azeddin - Thomas - Zeb - Matze - Mats - Tiebe en Gust. Gust en Zeb zijn terug begonnen , Milan ligt nog in de lappenmand met een gebroken neus en Arne kon er niet bij zijn. De wedstrijden werden gespeeld op het kunstgras op de terreinen van het vroegere Oosterzonen. Onze Zammelboys moesten aantreden tegen Booischot ( niveau 3/2 ) , Vorselaar ( Provinciaal ) en Aarschot ( Provinciaal ) , 3 serieuze testen dus voor ons kleppers. Het niveau van onze jongens was de laatste tijd prima , hopelijk konden we op het snelle kunstgras ons voetbal nog eens laten zien. Het zijn korte wedstrijden van telkens 1 x 20 minuten , we moesten dus scherp zijn van in het begin. Na een prima en stevige opwarming konden onze Zammelse vedetten eraan beginnen. 

Ons 1ste wedstrijd troffen we de jongens uit Booischot. Zammel begint vrij gretig en vinnig aan de wedstrijd , waardoor we Booischot al snel vast zetten op hun eigen helft. Zammel voetbalt vrij hoog en ver van hun eigen doel , waardoor we redelijk wat kansjes bijeen voetballen. Groen wit komt ook al snel op voorsprong , zeer snelle counter van Zammel via een prima pas van Rist die Thomas de diepte in stuurt , Thomas werkt beheerst af 1-0. Booischot is in de duels wel stevig , maar kan er moeilijk uitkomen , achteraan bij Zammel staan ze prima te verdedigen , Tiebe - Dante en Azeddin zijn baas over hun tegenstander. Als zij gepasseerd worden staat Zeb ook alert te keepen. De 2-0 hangt ook in de lucht , prima individuele actie van Matze , die enkele tegenstanders voorbij gaat , inclusief de doelman , de 2-0 hangt tegen de touwen. De 3-0 komt er via Thomas , hij profiteert van balverlies en werkt mooi af. Tussendoor treffen we via Mats nog eens de paal , zijn schot spat uiteen op het doelkader. De 4-0 komt er ook , prima inschuiven van Azeddin die zelf zijn kans gaat , de bal vliegt mooi tegen de touwen , mooie goal. De wedstrijd sluiten we af met net voor het affluiten nog een mooie actie die begint bij Dante , prima pas van hem richting Thomas die de 5-0 eindstand op het bord zet. 

Ons 2de wedstrijd troffen we Vorselaar , een provinciale ploeg. Beide ploegen beginnen gretig aan de wedstrijd en de duels zijn op het scherp van de snee. Vorselaar tackelt enkele keren vrij wild , maar Zammel is niet onder de indruk. Groen wit voetbalt enkele mooie combinaties op de mat , we laten het balletje goed rond gaan en duwen Vorselaar met momenten goed tegen hun doel. Onze verdediging met Dante - Rist - Azeddin staan prima en stevig te verdedigen , we houden Vorselaar goed weg van ons doel. Op het middenveld verricht Tiebe heel veel werk , hij stuurt onze aanvallers enkele keren goed weg. We krijgen ook de beste kansen , Thomas - Matze en Tiebe hebben de openingstreffer aan hun voet , maar telkens besluiten we iets te slordig op doel. Zammel verdient op zich meer als een gelijkspel , maar de wedstrijd eindigt op een 0-0 gelijkspel. 

Ons 3de wedstrijd troffen we Aarschot , een provinciale ploeg en toch wel een grote stad , iets groter als het dorpje Zammel. Zammel begint hier ook goed aan de wedstrijd , zij zijn de betere ploeg en drukken Aarschot ook tot hun eigen doel. Groen wit zet Aarschot goed vast en zij voetballen enkele mooie kansjes bij mekaar. Groen wit houd het tempo enorm hoog , waardoor er veel beweging is en er hard gewerkt wordt. Zammel komt ook op voorsprong , Dante met de verre ingooi richting Gust die de bal goed controleert en in een halve volley de bal op de slof pakt , 1-0 en een kleine wereldgoal van de heroptredende Gust. Zammel blijft de beste ploeg en Aarschot probeert er wel enkele keren uit te komen , maar achteraan vangen we ze goed op , Zeb moet ook enkele keren goed tussen komen. Zammel nog verdiend op 1-0. De Zammelboys blijven het tempo hoog houden en prikken er nog eentje bij , knappe pas van Tiebe richting de weglopende Thomas die knap overhoeks de bal in doel knalt 2-0. Zammel krijgt nog kansjes via Mats en Matze , maar de doelman pakt goed uit met enkele reflexen. Net voor affluiten scoort de groene machine nog eens , Dante deze keer met de mooie pas richting Thomas die alweer alleen naar doel kan gaan , weer mooi overhoeks in het zijnetje 3-0. Dit is ook de eindstand.

Zammel speelde vandaag 3 enorm knappe wedstrijden op een enorm goed tapijt. We zien dat we op kunstgras ons sterkte nog eens kunnen tonen , mooi voetbal met momenten , mooie goals en vooral top mentaliteit en inzet. Jullie hebben elke wedstrijd met de volle 200% aangepakt. Verdedigend zat het goed en aanvallend zat het ook prima. Een mix van kracht en techniek in ons ploegje resulteert in een prima groep , die elke week hun niveau zien omhoog gaan. Als trainer een plezier om met jullie te werken gasten , chapeau. Dikke proficiat met jullie geleverde spel en met de overwinningen! 

Speelden mee voor Zammel: Mats , Tiebe , Matze , Dante , Thomas , Azeddin , Rist , Gust , Zeb

Gekwetst: Milan

Afwezig: Arne

Goals: Thomas ( 5 ) , Matze ( 1 ) , Azeddin ( 1 ) , Gust ( 1 )

Volgende wedstrijd op Dinsdag 18/12 in Lierse Kempenzonen tegen de U10. Supporters op post!!!