Zaterdag 01/12/2018

U11 - Laakdal 11-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Voor ons U11 stond de laatste thuiswedstrijd voor nieuwjaar op het programma. De mannen uit Laakdal kwamen op bezoek. Jef zat nog al krap met volk , Azeddin had ziek afgemeld , Gust nog in de lappenmand en Milan met een neusbreuk. Goed nieuws was dat Zeb terug was uit kwetsuur , hij nam de plaats van Milan in in doel. Dus Jef kon rekenen op Zeb , Dante , Rist , Thomas , Mats , Matze , Arne en Tiebe. Ideaal voetbalweertje voor een leuke pot voetbal. De mama's en papa's namen de laatste tapdienst voor zich. Ludo Verwimp was er ook weer bij , onze vaste scheidsrechter. 

De wedstrijd begint goed voor Zammel , Laakdal bied in de beginfase toch redelijk wat tegenstand. Zij hebben enkele stevige jongens in hun rangen. Groen wit zoekt meteen de aanval en zij zetten enkele mooie aanvallen op. Het staat al snel 1-0 voor Zammel , Arne treft eerst de doellat , de bal beland bij Tiebe die goed breed legt op Thomas , hij werkt de 1-0 simpel binnen. Zammel blijft gretig voetballen en met heel veel druk naar voor. Enkele jongens op andere plaatsen , zij doen het goed. Achteraan is het toch opletten voor de snelle tegenstoten van Laakdal , zij komen ook enkele keren er door , maar Zeb houd zijn netten schoon. Als onze verdediging onder druk staat , voetbalt Zeb ook goed mee als doelman. Zammel trekt nog eens in de aanval , de bal beland ergens bij Matze die hem onderkant lat binnen knalt 2-0. Thomas prikt er ook nog eentje bij , via een snelle counter rond hij het ook mooi af 3-0. Daarmee gaan we even rusten.

Jef stuurt een beetje bij waar nodig is. Het voetbal zit goed , alleen onze laatste pas moet beter , over de grond in plaats van de boog balletjes. En veel meer beweging op het veld zonder bal. In het 2de kwart begint Zammel alweer het beste , veel aanvallend voetbal , waardoor Zammel vrij hoog staat. Laakdal komt er ook wel eens door , maar zij besluiten telkens te overhaast naast het doel van Zeb. Zammel scoort er nog eentje bij , snelle ingooi van Dante richting Tiebe die de 4-0 binnen knalt. Even later ongeveer dezelfde plaats , alweer een snelle ingooi van Dante richting Thomas die iets moois in petto heeft , met een halve omhaal probeert hij het eens en de bal valt over de doelman in doel 5-0 , knappe goal. Dit is ook de ruststand.

Jef wisselt enkele posities onder de rust , waardoor ze eens overal spelen. De boodschap is wel blijven te voetballen , hoe we bezig waren. Niet denken dat we er al zijn. Het spel verwatert toch een beetje , want veel slordigheden in het 3de kwart , veel slechte passen , veel te onrustig aan de bal en veel kansjes die gemist worden. Via Thomas mikken we nog wel is op de paal. Via een hoekschop van Mats , trapt Thomas de 6-0 tegen de netten. De 7-0 komt er ook , alweer via hoekschop , alweer Mats , Dante met de afwerking. Laakdal komt ook nog wel eens gevaarlijk voor doel , zij treffen de lat. Net voor affluiten scoort Zammel nog eens , via een prima combinatie tussen Thomas en Mats beland de bal bij Dante die de 8-0 mooi binnen werkt. 

Op naar het laatste kwart , waarin Zammel terug iets vinniger is en start. Laakdal zakt een beetje weg en de kopjes gaan wat naar beneden. De 9-0 komt er ook al snel aan , Thomas met de mooie voorzet op Dante die de bal tegen de netten trapt. Thomas treft ook nog eens de winkelhaak met een stevig schot. De 10-0 komt alweer van Dante , deze keer prima individuele actie van hem. Net voor affluiten scoort Zammel nog eens , Rist trapt de 11-0 eindstand tegen de netten. 

Mooie en vlotte overwinning van onze jongens , die de competitie voor nieuwjaar mooi af sluiten. We speelden vandaag een prima match , met momenten goed gevoetbald. We zien naarmate de wedstrijd vordert ook de nonchalance van sommige , dat moet eruit gasten. Zeker na nieuwjaar , waar we tegen sterke tegenstrevers gaan uit komen. Iedereen moet dan op niveau terug zijn , willen we daar iets raken. Kopjes allemaal in dezelfde richting , we gaan niet te veel stil zitten. Er komen nog wat trainingen aan op het veld en in de zaal. Nog een vriendschappelijke wedstrijd en nog 2 tornooien eind december. De winterstop is goed gevuld dus. 

Speelden mee voor Zammel: Mats , Tiebe , Matze , Dante , Zeb , Thomas , Rist , Arne

Gekwetst: Gust , Milan

Afwezig: Azeddin

Goals: Rist ( 1 ) , Dante ( 4 ) , Thomas ( 4 ) , Tiebe ( 1 ) , Matze ( 1 )

Volgende wedstrijden op Zaterdag 08/12 in Lierse Kempenzonen tegen Booischot , Vorselaar en Aarschot. Supporters op post!!!