Woensdag 28/11/2018

U11 - Olen United 1-1

U11 - Tongerlo 4-2

U11 - Heultje 0-0

U11 - Laakdal 3-0

U11 - Lierse Kempenzonen 1-1

U11 - Houtvenne 5-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Ons jongens hebben de voorbije dagen een redelijk druk programma gehad. Veel bekerwedstrijden en in het weekend nog eens een competitiewedstrijd. De mannen zijn wel fysiek top , ze voetballen natuurlijk ook allemaal heel graag waardoor ze met de volle goesting naar de plein komen. Jaarlijkse traditie is de LAVA Cup waar onze jongens ook dit jaar voor ingeschreven waren. Jef kon rekenen op 9 spelertjes. Zeb en Gust lagen nog in de lappenmand. Milan - Dante - Azeddin - Rist - Thomas - Arne - Mats - Matze en Tiebe waren er weer bij. We hoopten natuurlijk dat ons kleppers het niveau van de voorbije weken terug lieten zien , dat was top. We moesten richting de buren uit Tongerlo , waar groep 1 van U11 moest spelen , de sterkste reeks toch wel zo te zien op papier. Na een woordje uitleg van Jef , hoe het in mekaar zit konden ons jongens richting de opwarming trekken. Deze was nog al rommelig , wegens het mindere veld. De verlichting was ook niet heel fel , maar onze kleppers moesten er aan beginnen.

Onze 1ste wedstrijd troffen we Olen United. Waarin Zammel nog al aan een vrij laag tempo begint , ze hebben wel controle over de wedstrijd met veel balbezit en veel kansjes , maar we vergeten het af te werken. Zammel probeert wel , ze schakelen met momenten iets hoger van tempo en daardoor krijgen ze ook enkele prima mogelijkheden , maar we botsen telkens op een sterk keepende Olense doelman. Kansjes via Thomas - Arne - Mats en Matze. Rist denkt dan ik probeer het is van ver , hoge bal die richting de winkelhaak gaat , de doelman van Olen zweeft hem uit zijn doel. En zoals men dikwijls zegt , wie met de kansen morst , krijgt het deksel op zijn neus. Dat krijgen we ook , Olen komt er eens 1x uit en het is ook meteen doelpunt , de 0-1 staat op het bord , tegen de gang van het spel in. Maar voetbal is goals maken. Vooral het Zammelse tempo ligt veel te laag , dan moeten we het maar van geluk hebben. Via een hoekschop van Thomas wijkt de bal af op een Olense speler en de 1-1 is een feit. Dit is ook de eindstand.

Onze 2de wedstrijd troffen we de thuisploeg Tongerlo. Waarin Zammel nog nonchalanter en trager start. We houden onze posities niet meer , we doen gewoon ons goesting en lopen overal en nergens. Veel te laks in duel en veel te traag van handeling. Tongerlo profiteert daar ook van en werkt de 0-1 al snel af , veel te slap verdedigt achteraan bij Zammel. De 0-2 komt er ook al snel , via balverlies op links kan de spits richting doel trekken en breed leggen , de 0-2 wordt voorbij Milan getrapt. Jef roept ons groen witte toch enkele keren is wakker , want dat Zammel willen we niet zien voetballen , het tempo moet de hoogte in en vooral onze bal van voet naar voet laten gaan. Ze reageren ook wel meteen en komen toch iets beter in de wedstrijd. Matze met de prima actie op de linkervleugel , hij bedient Arne die de 1-2 op het bord zet. Zammel blijft door drukken , Azeddin met de individuele actie en hij werkt de 2-2 mooi binnen. Tongerlo moet zich tot verdedigen richten , Zammel houd de druk vooruit. Rist kan eens inschuiven en trapt op doel , deze wordt goed gepakt en in de rebound is Arne goed gevolgd en hij duwt de 3-2 goed binnen. Net voor affluiten scoort Zammel nog een keertje , Milan met de snelle uittrap richting Thomas die de 4-2 eindstand op het bord zet. 

Onze 3de wedstrijd troffen we Heultje. Daarvan weten we dat dit een sterke ploeg is , daarom ook scherpte gevraagd van Jef. De gretigheid en vinnigheid die ik de 1ste en 2de match miste is nu wel te zien. De match gaat goed op en af en we krijgen een spannende match te zien. Beide ploegen zijn aan mekaar gewaagd. Heultje meer op kracht en Zammel meer op vinnigheid en techniek. Beide ploegen krijgen wel enkele kansjes , Zammel via Mats , Thomas en Arne , maar ons afwerking is te zwak. 0-0 is de eindstand , misschien wel de juiste.

Onze 4de wedstrijd troffen we Laakdal. Een ploeg die we in competitie ook tegen komen. Zammel begint hier wel het beste in , niet aan een hoog tempo , maar ze proberen wel te voetballen. Matze kan al snel de score openen , prima pas van Azeddin die onze kleine wittekop weg stuurt richting goal , de 1-0 staat op het bord. Zammel blijft de betere ploeg en prikt er een 2de in , weer Matze die deze keer via een solo de 2-0 binnen buffelt. Matze maakt zijn zuivere hattrick ook , alweer de vinnige beentjes voorbij zijn verdediger , 3-0 hangt tegen de touwen. Dit is ook de eindstand. 

Onze 5de wedstrijd troffen we Lierse Kempenzonen , het vroegere Oosterzonen. Daarvan weten we dat dit een prima voetballend ploegje is , een sterke tegenstander. Dat is ook meteen te merken als de wedstrijd begint. Zammel begint scherp , Oosterzonen hetzelfde. We krijgen een mooie en spannende match te zien , veel op en af. De duels zijn op scherp van de snee , wel fair. Lierse treft tussendoor al eens het doelkader via een stevig schot. Iets later komen zij op voorsprong , via een afgeweken vrije trap 0-1. Zammel laat de kopjes niet hangen en houd het tempo hoog , zij gaan op zoek naar de gelijkmaker. Tiebe is de man die het doet voor Zammel , hij probeert het is van ver en zijn streep vliegt in de winkelhaak , 1-1 knappe goal. De wedstrijd eindigt op 1-1 , de verdiende uitslag van een leuke wedstrijd. 

Onze 6de wedstrijd troffen we Houtvenne. Zij waren niet komen opdagen , dus kregen we de 3 punten gratis via een forfait.

We speelden een prima tornooi. Na een traag en minder begin wel , kwamen onze jongens toch stilletjes aan naar hun betere niveau. Geen verlies wedstrijd vandaag is ook zeer positief jongens in een toch wel sterke reeks. We eindigen knap 2de met een gedeelde plaats met Lierse Kempenzonen. Heultje is de winnaar. Toch een mooie prestatie alweer van ons kleppers. Proficiat boys! Na de wedstrijd kregen we nog slecht nieuws over doelman Milan , die na de wedstrijd tegen Mats was gelopen en zijn neus gebroken heeft. Veel beterschap Milan , zo een dingen kunnen gebeuren. Matske houd er een dikke bult aan over. 

Speelden mee voor Zammel: Mats , Tiebe , Matze , Dante , Milan , Thomas , Azeddin , Rist , Arne

Gekwetst: Zeb , Gust

Goals: Tiebe ( 1 ) , Arne ( 2 ) , Thomas ( 1 ) , Azeddin ( 1 ) , Own Goal ( 1 ) , Matze ( 3 )