Zaterdag 24/11/2018

Ezaart - U11 1-18

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Ons kleppers trokken voor hun voorlaatste competitiewedstrijd richting Ezaart uit Mol. We zijn de laatste weken in top vorm , hopelijk konden we het niveau aan houden , na de zware wedstrijd van woensdag in Oosthoven. Zammel was met 8 spelers richting Mol getrokken , Rist - Azeddin - Dante - Thomas - Milan - Mats - Matze - Tiebe. Arne kon er niet bij zijn , Gust en Zeb lagen nog in de lappenmand. De weergoden waren iets minder goed gezind , veel regen en mot regen waar je nat van wordt. Ons jongens waren er klaar voor om er aan te beginnen. Na de opwarming trokken we naar het andere veld , helemaal achteraan van het complex. 

De wedstrijd begint goed voor Zammel , zij eisen meteen het balbezit op. Het kleine veld zorgt voor niet veel ruimte op het veld , waardoor we hoopjes krijgen. Zammel moet het veld groot proberen te maken in balbezit , wat niet makkelijk is. Ons jongens houden er wel tempo in , voor Ezaart uit verband te spelen is een hoger tempo nodig. We komen wel tot enkele mogelijkheden , maar de vele spelers van Ezaart op een hoopje is een probleem toch wel in de beginfase. De ban wordt gebroken door Mats , hij werkt een voorzet van Thomas mooi af 0-1 voor Zammel. Het gaat nu vrij snel , we lopen al snel 0-4 uit , via goals van Thomas - Tiebe en Rist. Met 0-4 gaan we even rusten. 

Zammel pikt hun tempo terug op van het 1ste kwart en Ezaart heeft er weinig tegenover te zetten , zij hebben wel een stevige spits , maar libero Tiebe speelt enorm sterk op hun spits , hij raakt weinig ballen. Zammel prikt er nog eentje bij , Matze werkt de voorzet van Thomas binnen 0-5. De spits van Ezaart , wordt 1 keertje goed weggestuurd , de Zammelse verdediging staat iets te hoog en de 1-5 werkt hij voorbij Milan. Zammel loopt nog verder uit , Rist scoort nog 2x telkens op aangeven van een bedrijvige Matze , 1-6 en 1-7. Achteraan speelt Milan een vlekkeloze partij , hij heeft niet veel te doen , Dante is de laatste weken in topvorm en Tiebe en Azeddin spelen ook op niveau. Alles onder controle dus. 1-7 is de ruststand , we krijgen een korte rust.

Jef heeft er weinig aan toe te voegen en wisselt enkele plaatsen op het veld. Zammel start ook het beste aan de 2de helft , Ezaart heeft geen verhaal tegen ons top talenten en het niveau verschil is enorm. Zammel voetbalt goed rond en laat het balletje goed het werk doen , we steken enkele mooie aanvallen in mekaar. Azeddin scoort 2x achter mekaar op aangeven van Dante 2x , mooie goals en 1-8 en 1-9. Ezaart heeft er weinig tegenover te zetten en zij proberen alles dicht te zetten , maar de hoofdjes gaan snel naar beneden bij de Molse jongens. Net voor affluiten van kwart 3 scoort Zammel nog een keertje , Tiebe werkt de bal in doel na assist van Dante 1-10. Even rust en op naar het laatste kwart , waar nog redelijk wat doelpunten gaan vallen. 

Het Zammelse doelpuntenmachine blijft tempo houden , we scoren nog redelijk wat doelpunten en de score loopt nog enorm op. Dante , Mats , Rist , Matze , Mats 2x , en Rist nog eens 2x scoren nog eens , we lopen uit tot 1-18. Dit is ook de eindstand , na een makkelijke wedstrijd voor onze jongens , het niveau verschil was te groot.

Proficiat jongens met jullie vlotte overwinning , we zijn blijven voetballen en we zijn niet zelf naar dat doelpuntje gaan zoeken. Het leuke is dat iedereen buiten Milan , een doelpuntje heeft mee gepikt. De spanning in deze wedstrijd was ver te zoeken. Dit is een keertje plezant misschien , maar daar leren we niks mee. Jullie inzet , mentaliteit was de hele wedstrijd top. Hou dit vol jongens , tot de winterstop. 

Speelden mee voor Zammel: Mats , Tiebe , Matze , Dante , Milan , Thomas , Azeddin , Rist

Gekwetst: Zeb , Gust

Afwezig: Arne

Goals: Rist ( 6 ) , Matze ( 2 ) , Mats ( 4 ) , Dante ( 1 ) , Tiebe ( 2 ) , Azeddin ( 2 ) , Thomas ( 1 )

Volgende wedstrijden op Woensdag 28/11 in Tongerlo voor de Lava beker om 18h00 en op Zaterdag 01/12 in Zammel tegen Laakdal om 11h00. Supporters op post!!!