Zaterdag 03/02/2018

U10 - Oosthoven 4-5

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Na een sterke tegenstrever vorige week , was het de beurt aan Oosthoven , ook een niveau 3 ploeg en op papier dus weer een sterke tegenstander. Hopelijk konden we vandaag de prima vorm door trekken van vorige week. De mama's en papa's moesten al vroeg op de club zijn , het was hun beurt terug voor te tappen. Redelijk wat supporters ook in de Zammelse arena , zelfs die enkele kilometers hebben gereden met de fiets vanuit Wezel! De ouders hadden hun werk in de kantine , Jef had zijn werk om zijn manschappen scherp te zetten voor de toch wel moeilijke wedstrijd tegen Oosthoven , waar we niet veel van weten , altijd leuk wel om eens tegen een onbekende tegenstander te spelen. Jef kon rekenen op Azeddin , Rist , Milan , Dante , Mats , Gust , Matze , Tiebe en Arne. Zeb moest forfait geven , hij was gekwetst. De terreinen waren door onze terreinverzorger prima in orde gebracht , vrijdag hebben we alles gereed kunnen zetten en op de meeste plaatsen werd er afgelast , in Zammel word er gevoetbald op een prima veld , maar toch een beetje vettig op sommige plaatsen. De weergoden waren minder goed gezind , tijdens onze wedstrijd regent het constant , niet hard , maar toch genoeg om er nat van te worden. De temperatuur is ook wat gezakt en tegen het vriespunt aan. Onze vaste scheidsrechter Ludo Verwimp was er ook weer bij , hij ging de wedstrijd in goede banen leiden. 

Bij het begin van de wedstrijd is te zien dat Oosthoven veel gretiger aan de match begint als Zammel. Groen wit pakt het iets te gemakkelijk op en is iets te plat in de duels en heeft het moeilijk met het hoog druk zetten van Oosthoven. De paars witte kunnen al snel profiteren bij iets te slordig verdedigen achteraan bij Zammel , de 0-1 staat al snel op het bord. Toch even schrikken , we komen ook al snel 0-2 achter , via een vrije trap van Oosthoven die hoog in doel word getrapt buiten het bereik van Milan. Onze jongens proberen er wel uit te komen , maar achteraan bij Oosthoven houden ze het goed gesloten waardoor Zammel goed word afgestopt. Daarmee is dit kwart ook gedaan. 

Jef schud onze vedetten toch eens wakker , de wedstrijd is al een kwartier ver en we hebben nog niet veel kansen bij mekaar gevoetbald. Onze 9 groen witte kleppers hebben dit toch goed begrepen , want bij het begin van het 2de kwart begint Zammel aan een hoger tempo dan het 1ste kwart. Meer druk naar voor , meer beweging zonder bal en vooral de bal iets sneller laten gaan. Dit rendeert ook meteen , via een prima aanval die begint bij Rist komt de bal bij Dante terecht , prima pasje tussen door naar Matze die de 1-2 op het scorebord zet. Zammel blijft goed voetballen en steekt nog enkele mooie aanvallen in mekaar , maar Mats , Arne en Gust vergeten deze af te werken. Toch is het oppassen voor de snelle tegen aanvallen van Oosthoven , zij hebben met 3 snelle aanvallers in hun ploeg een gevaarlijke aanvalslinie die we zeker en vast goed moeten in het oog houden. De ruststand is 1-2 voor Oosthoven , we kunnen even gaan opwarmen in de kleedkamers. 

Jef houd zijn toppers scherp en probeert hier en daar bij te sturen waar nodig is , vooral moeten we scherp uit de kleedkamer komen , proberen ze meteen terug onder druk te zetten en blijven voetballen is de boodschap. Bij het buiten komen en begin van de 2de helft is te zien dat Zammel alle informatie van Jef niet mee buiten neemt , onze jongens beginnen te nonchalant aan de wedstrijd terug , we komen al snel 1-3 achter na veel te slap verdedigen achteraan bij Zammel. De 1-4 is ongeveer van dezelfde makelij , we letten niet goed op en laten vooral onze man zonder bal lopen , waardoor de 1-4 een feit is , na twijfelen van Milan die niet 100% uit komt. Toch schakelen onze jongens een versnelling hoger en beseffen ook dat ze het moeten doen , willen ze iets halen vandaag. Deze keer prima aanval over links , die begint bij Azeddin , prima steekbal naar de weglopende Gust die met zijn strakke voorzet de verdediger van Oosthoven tot een own goal dwingt , de 2-4 valt achteraan in het net. Zammel blijft nu aan een hoog tempo spelen , via Tiebe - Dante - Arne krijgen we nog mogelijkheden om de score te vergroten , maar de bezoekende doelman pakt met prima saves uit. We kunnen naar het laatste kwart van de wedstrijd gaan.

Daarin heeft Zammel toch het meeste balbezit , maar laat zich weer iets te gemakkelijk in de wind zetten en de 2-5 word gemaakt na een tegen aanval waardoor we weer te traag reageren en als 2de bij de bal komen. Iedereen denkt , match gespeeld maar dat is buiten Zammel gerekend. Zammel schakelt nog enkele versnellingen hoger nu , prima aanvallen steken we in mekaar , Matze word goed weggestuurd door Tiebe , Matze werkt de 3-5 op het bord. Zammel blijft druk zetten , ondertussen heeft Tiebe nog een mooie kans gekregen , met zijn linker voet trapt hij prima naar de hoek maar de doelman zweeft de bal uit het doel. Zammel maakt de aansluitingstreffer zelfs , via goed inschuiven van Dante kan hij hard op doel trappen , in de rebound werkt Mats de verdiende 4-5 op het bord. Zammel blijft ervoor gaan en krijgt nog enkele kansjes via Tiebe , Arne en Matze. Maar weer wil het niet mee zitten , we morsen met de kansjes en de eindstand is in het voordeel voor Oosthoven , zij winnen de wedstrijd met 4-5 na een zeer leuke pot voetbal en vooral heel spannend tot de laatste seconde van de wedstrijd.

Een enorm knappe wedstrijd van onze jongens , die misschien wel gelijkspel verdiend hadden. De uitslag speelt voor mij geen rol , jullie hebben tot de laatste seconde van de wedstrijd ervoor gevochten en met deze inzet en mentaliteit gaan we dit seizoen nog ver komen! Niet alleen dat , maar het voetbal dat jullie met momenten hebben laten zien was ook de moeite , knap om te zien. Tegen een tegenstrever die na nieuwjaar nog niet verloren heeft , hebben we laten zien dat we terecht in niveau 3 kunnen mee draaien. Af en toe misschien toch iets meer bij de les zijn , nog iets steviger worden , een tikje sneller leren voetballen nog en dan komt alles in orde. Op dit niveau zien we wat we nog moeten leren , daarmee dat we jullie na nieuwjaar in een hoger niveau hebben ingeschreven. Een proficiat aan Oosthoven , sportieve wedstrijd vandaag die alle kanten heen kon. Dikke chapeau voor mijn ploegje , ikzelf en Mario zijn fier om van jullie begeleiders te mogen zijn. Nu is het aan jullie om deze vorm vast te houden de komende weken , en ietsje meer mag zelfs ook nog! Blijven werken op training is heel belangrijk voor jullie , in de wedstrijden het beste van jullie zelf geven zoals jullie elke week laten zien. Top gasten! We trainen alleen deze week in de sporthal in Herselt , geen wedstrijd in het weekend. Met de mama's en papa's hebben we kleine teambuilding , enkele gaan naar Dinner and Dance in de Maekelhoeve! 

Speelden mee voor Zammel: Milan , Rist , Dante , Azeddin , Mats , Gust , Matze , Tiebe , Arne

Afwezig: Zeb

Goals: Matze ( 2 ) , Mats ( 1 ) , Own Goal ( 1 )

Volgende wedstrijd Zaterdag 17/2 in Zwaneven om 11h00. Supporters op post!!