Zaterdag 27/01/2018

Oosterzonen - U10 6-2

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Na een weekendje voetbalvrij te zijn konden we terug een wedstrijd gaan spelen op de terreinen van Oosterzonen. Vorig weekend wegens de slechte staat van het veld in Moldavo was de wedstrijd afgelast. Dit weekend kon het bijna niet anders dat we gingen voetballen , Oosterzonen beschikt overigens over een geweldig kunstgrasveld wat we bij het aankomen al meteen zagen liggen. Schitterend tapijt voor een leuke pot voetbal. Oosterzonen zijn we al eens 2x tegen gekomen dit seizoen , op de Lava beker en op het indoortornooi in Tongerlo. We weten dus dat dit misschien wel 1 van de sterkste ploegen is in deze reeks. Daarom moesten al onze 10 toppers op niveau zijn , we waren allemaal benieuwd naar de topper van het weekend. Jef kon rekenen op zijn voltallige ploeg. Milan , Zeb , Dante , Rist , Azeddin , Mats , Gust , Tiebe , Arne en Matze waren er weer bij. De weergoden waren ook iets beter gezind dan de voorbije dagen , prima weertje om te voetballen in de voormiddag. We konden er dus aan beginnen. 

De beginfase beginnen beide ploegen vrij goed aan de wedstrijd , met Zammel toch iets meer overwicht. Zij proberen goed druk te zetten op de balbezitters van Oosterzonen en laten hun vooral niet voetballen , wat toch hun sterkte ook is. Beide ploegen zijn 2 voetballende ploegen met niet echt veel gestalte in de ploeg , klein maar vinnige spelertjes. Het bal tempo ligt vrij hoog ook , voor een gewestelijke U10 wedstrijd , niveau 3 waardig. Zammel krijgt ondertussen al enkele mogelijkheden aan het doel van Oosterzonen , maar Mats - Arne en Matze beslissen telkens op een sterk keepende Oosterwijkse doelman. Enkele minuten later is het wel raak , knappe aanval via de linkervleugel Matze die op snelheid zijn tegenstrever voorbij gaat , prima strak voor gezet en Arne met de 0-1 voorsprong. Oosterzonen steekt zich niet weg en begint toch iets beter in de wedstrijd te komen , waardoor Zammel het bij verdedigen moet houden. Ze kunnen al snel de 1-1 op het bord zetten , de bal geraakt niet goed weg achteraan bij Zammel en Oosterzonen profiteert daarvan. Zij blijven prima combinaties op de mat brengen , met momenten 1 tijds voetbal , Zammel heeft het moeilijk om de posities te houden. Net voor het affluiten van het 1ste kwart , scoort Oosterzonen nog een keertje tegen , met de 2-1 voorsprong voor Oosterwijk kunnen we gaan rusten.

Jef probeert zijn manschappen toch nog iets scherper te zetten , het tempo moet terug de hoogte in en vooral de bal controles en handeling moet sneller. Oosterzonen laat ons niet voetballen en zij winnen meer duels als Zammel. Steviger zijn is ook de boodschap. Het 2de kwart begint Zammel iets te slap aan , Oosterzonen heerst met momenten en we laten ze ook veel te makkelijk voetballen. Oosterzonen voetbalt Zammel met momenten helemaal uit verband en onze groen witte hebben het toch wel moeilijk in dit kwart. Ze lopen al snel 3-1 en 4-1 uit , na weer te slordig uit verdedigen bij Zammel. Zammel probeert er wel enkele keren uit te komen , maar we stuiten op een sterke doelman van de thuisploeg. Ondertussen is Zeb uitgevallen met een pijnlijke kuit , we hebben maar 1 wissel over dus. Voor onze jongens is het werkendag vandaag , het tempo blijft hoog en Milan moet nog enkele keren goed plat en houd zijn ploeg enkele keren goed recht. Met een 4-1 achterstand gaan we de rust in. 

Jef probeert onze jongens toch een beetje op te peppen , Zammel moet terug beginnen voetballen en vooral hoger druk gaan zetten. Als we ze laten voetballen , dan hebben we een probleem , dit was te zien in het 2de kwart. We komen ook met een andere mentaliteit buiten , dit is al meteen te merken in het begin van de 2de helft. Zammel speelt hoger en zet goed druk op de Oosterwijkse verdediging. Ze krijgen ook redelijk wat kansjes , Arne - Gust en Tiebe hebben het geluk niet mee vandaag , de bal wil er maar niet in. Aan de andere kant is het oppassen voor de snelle tegen prikken van de thuisploeg , maar Dante - Azeddin en Rist hebben het voorlopig goed onder controle. De verdiende 4-2 komt er ook aan , via een hoekschop van Matze komt de bal bij de inlopende Dante die hem voorbij de doelman trapt. Zammel blijft goed voetballen en steekt nog enkele mooie aanvallen in mekaar , de 4-3 hangt nu meer in de lucht dan de 5-2. Maar telkens vergeten onze groen witte het af te maken , we missen toch wat scherpte voor het doel van Oosterzonen. Daarmee gaan we naar het laatste kwart van de wedstrijd.

Jef pept onze jongens nog een laatste keer op , we gaan ons uiterste best doen om de wedstrijd goed af te sluiten. Zammel probeert dit ook , Oosterzonen komt er ook nog enkele keren gevaarlijk uit. Groen wit krijgt nog kansjes via Matze , Dante en Tiebe , maar hij wil er maar niet in gaan. We krijgen ook nog is aan de andere kant het deksel op de neus , Oosterzonen werkt hun aanvallen wel nog af , zij lopen uit tot 5-2 en 6-2 waarmee we ook een leuke pot voetbal afsluiten voor vandaag.

Oosterzonen wint deze wedstrijd misschien wel verdiend , Zammel speelde goed tegen een sterke ploeg. Onze groen witte verdienden misschien wel enkele goaltjes meer , maar in het voetbal moet je de kansjes natuurlijk af werken. Wel een dikke proficiat aan onze jonge ploeg waarmee we met 5 jongens van 2008 en 5 jongens van 2009 toch elke week knap voetbal laten zien. Als trainer ben ik fier op jullie dat jullie elke week een prima mentaliteit tonen , vooral willen leren voetballen en niet op de groene mat komen voor enkel maar de bal naar voor te trappen , jullie niveau gaat in de stijgende lijn en vooral het voetbal plezier is te zien op het veld. Blijven werken op training en in de wedstrijden en dan gaan we na nieuwjaar nog heel veel bij leren op niveau 3. Tegen dit Oosterzonen verliezen met niet zoveel verschil is geen schande , deze ploeg speelt prima voetbal en hebben enkele talentjes in hun rangen , dit was te zien zaterdag. Dikke chapeau nog eens boys , supporters steunen jullie natuurlijk elke week met plezier , jullie geven er iets voor terug.

Speelden mee voor Zammel: Milan , Rist , Dante , Azeddin , Zeb , Mats , Gust , Matze , Tiebe , Arne

Goals: Dante ( 1 ) , Arne ( 1 )

Volgende wedstrijd Zaterdag 3/2 in Zammel tegen Oosthoven om 11h00. Supporters op post!!