Zaterdag 07/10/2017

Linda Olen - U10 2-8

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Ons groen witte toppers trokken naar Linda Olen met 9 spelers. Dante - Rist - Azeddin - Milan - Zeb - Matze - Mats - Tiebe - Arne waren erbij. Gust was afwezig , hij was op weekend. De weergoden waren iets minder gezind , bewolkt en wat regen zorgde voor een nat tapijt , de bal kon aan een hoog tempo rollen. Jef zette zijn manschappen nog even op scherp , bij de opwarming zien we veel gestalte bij Olen , de duels zullen dus stevig moeten zijn. Wij zijn een voetballend team , dus we gaan het ook zo blijven doen. De gelegenheidsscheidsrechter was klaar en na een stevige opwarming konden we aan de wedstrijd beginnen. 

Al van in de beginfase kunnen we zien dat het vandaag niet simpel zal zijn om de overwinning mee naar Zammel te pakken. Olen dat vrij stevig speelt en ons met momenten niet laat voetballen , houd ons van het Olense doel weg. We proberen er wel al voetballend uit te komen , maar we spelen te traag waardoor Olen makkelijk de 0 op het bord kan houden. We noteren al wel enkele schotjes van Zammel via Dante - Mats en Matze. Olen kan er ook enkele keren uit komen , de schotjes gaan ofwel naast het doel , of Milan moet zich al enkele keren plat leggen voor de kansen onschadelijk te maken. Telkens als we er willen uit komen , worden onze aanvallen onschadelijk gemaakt door tackles van de thuisploeg. Wat ik niet graag zie op U10 niveau. De thuisploeg scoort ook als 1ste , na een voorzet van Olen die voor doel beland bij Zammel , reageren we veel te traag voor de bal te ontzetten , de Olense spits reageert als 1ste en werkt de 1-0 op het bord. Daarmee is ook het 1ste kwart gedaan. 

Jef moet toch even bij sturen , onze Zammelboys moet een tempo hoger gaan spelen en vooral de bal het werk laten doen. We moeten trachten om uit het duel te spelen , Olen dat meer kracht heeft als ons doet het allemaal op kracht , wij moeten er al voetballend uit te komen en dat goaltje gaan zoeken. Groen wit laat dit al meteen zien ook , we laten enkele mooie aanvallen zien. De 1-1 hangt ook in de lucht , Dante profiteert van balverlies van de Linda doelman , hij werkt makkelijk de bal in doel. Zammel blijft proberen over de vleugels , de aanvallen vergeten we wel af te maken. Toch is het net voor affluiten van het 2de kwart nog eens raak. We spelen het goed uit , Arne met de prima actie over rechts , goed breed gelegd op Mats die op zijn beurt nog een keertje opzij legt , Azeddin werkt de bal mooi binnen 1-2. Dit is ook de ruststand.

Cadeau gaan we het vandaag niet krijgen , dat zegt Jef ook aan zijn toppers. We moeten blijven werken en misschien nog wel een tempo hoger schakelen voor Linda uit verband te spelen. Onze jongens beginnen ook gretiger aan de 2de helft , we zien meer combinaties op de mat en daar weet Linda met momenten geen raad mee. Via een corner van Matze dwingen we een spelertje van Olen tot een own goal , de 1-3 is een feit. Zammel blijft goed voetballen , na een knappe combinatie via de vinnige Matze en de goed gevolgde Rist , kan Mats de bal knap in doel werken , 1-4. Arne kan tussen door nog eens op de paal trappen , en via Rist - Arne en Matze krijgen we nog enkele kansjes die niet afgemaakt worden. Achteraan houden we alles goed dicht via Zeb - Tiebe en Dante , zij staan goed te verdedigen. Dit kwartier is ook rond en we gaan naar het laatste kwart.

Daarin start Zammel toch het beste en trekt ten aanval. Rist kan zich doorzetten op het middenveld , prima schot dat gelost word door de doelman , Mats is goed bij de les en tikt de 1-5 op het bord. Linda kan er ook nog enkele keren gevaarlijk uit komen , wij beschikken over een sterke doelman Milan die ons enkele keren goed recht houd. Even later moet hij zich toch gewonnen geven , de 2-5 word onhoudbaar binnen getrapt. Toch blijft Zammel goed voetballen , en scoort nog een keer. De aanval begint bij Dante die prima breed legt op Arne , hij legt goed achteruit op Rist die de 2-6 mooi binnen trapt. De 2-7 is ook voor Rist , Matze met de corner voor doel , de bal beland bij Tiebe , zijn schot word geblokt en Rist kan als 1ste reageren en werkt simpel af. De wedstrijd sluiten we af met nog een doelpunt voor groen wit , knappe actie van Arne over rechts , prima breed gelegd en Mats werkt de 2-8 mooi binnen.

Verdiende overwinning van Zammel toch wel na een sterke 2de helft. De 1ste helft was misschien iets minder , Linda dat een stevige ploeg heeft en daar hebben onze jongens het toch telkens moeilijk mee. Toch hebben ze enkele momenten prima gevoetbald en ook prima aanvallen laten zien waar knappe doelpunten uit voort kwamen. Dikke proficiat gasten voor jullie overwinning , prima gewerkt! 

Speelden mee voor Zammel: Milan , Matze , Tiebe , Dante , Azeddin , Rist , Mats , Zeb , Arne

Afwezig: Gust

Goals: Mats ( 3 ) , Rist ( 2 ) , Dante ( 1 ) , Azeddin ( 1 ) , Own goal ( 1 )

Volgende wedstrijd nu Zaterdag 14/10 in Zammel tegen Vorselaar om 11h00. Supporters op post!!