Nete(zonen)dochters – U10

Bij het ontwaken was het een druilerige ochtend en ook wij werden een beetje nerveus van onze tegenstander. De U10 van Netezonen bleken Netedochters te zijn met een leeftijd tussen 9 en 13! jaar. Geen idee wat we moesten verwachten, maar wat wel zeker was, op duelkracht ging het vandaag niks worden. T1, Wim, gaf nog enkele tactische richtlijnen en met veel gretigheid namen we onze positie in op het veld!

Samen met de start van de wedstrijd kwam ook het zonnetje piepen en werd het een aangename voetbalochtend!
De eerste minuten waren wat onwennig en er werd veel strijd geleverd maar echte kansen waren er niet te noteren. De coaches hadden net hun wisselspelers klaarstaan toen Thomas de bal in de voet kreeg en van op afstand de 0-1 tegen de netten wist te jagen. Net gewisseld en daar stond Rinse op de goeie plek en kon de bal vanuit een scherpe hoek in doel knallen, 0-2.
Netezonen kreeg niet veel in elkaar gebokst maar ook voor ons was het lastig om het overwicht om te zetten naar echte kansen.

Het tweede kwart gaat van start en ik kan nu al vertellen dat dit het beste kwart van de wedstrijd was! We zetten Netezonen meteen vast op hun eigen helft en in de derde minuut leverde dit een hoekschop op. Xim zet de bal prima voor en Rinse komt inlopen en tikt zijn tweede binnen, 0-3.
Rinse was in goeie doen en in minuut 7 zet hij de bal prima voor, en ditmaal was Xim de afwerker, 0-4.
Nog geen minuut later valt de bal voor de voeten van Josse, die twijfelt niet en ranselt de bal in doel. Zo staat er 0-5 op het bord. Netezonen trapte af en één van hun oudere dames mocht zich iets te ver vooruit begeven en kon met een afstandsschot Carlos verschalken met hulp van de paal. De 1-5 staat op het bord, niks aan de hand, maar een tweede goal slikken zou ons wel in problemen kunnen brengen.
Netezonen leek tevreden me de eerredder, want in minuut elf was het Stan die een verloren bal voor de voeten kreeg en deze kans ook fraai wist af te werken. 1-6!
En in het slot van dit kwart kregen we een goal ‘uit het boekje’ passenspel van achteruit via verschillende stations, tot Milan perfect aangespeeld werd en alleen voor doel stond. Simpel binnentikken en 1-7 met de rust in zicht! Tussendoor moest Carlos zich nog één keer tonen op een schot van Netezonen, maar meer werk had hij niet op te knappen!
Een kwart om duimen en vingers af te likken zoals we dit in de volksmond zeggen!

In het derde kwart starten we wat te laks en in minuut 2 verdedigen we heel slecht uit, logisch gevolg, een cadeau dat de zonen van de Nete met dank aannamen, 2-7.
Een minuut later krijgen we een kopie van de 0-3. Weer een prima hoekschop van Xim, die als een volleerde prof 2 handjes in de lucht steekt voor hij trapt. Rinse weet duidelijk wat deze codetaal wil zeggen, 2-8!
In minuut 7 krijgt Milan de bal voor de voeten en denkt, ik ga mijn kans! Goed schot en via een rug van iemand van de thuisploeg gaat de bal in het mandje, 2-9.
En nee hoor het is nog niet gedaan! Een minuut later speelt Josse een prima bal door de kleinste gaatjes en Xim staat alleen voor doel, 2-10!!!
Onze jongens zetten hoog druk, waardoor de tegenstander geen moment onze defensie kan breken! Klasse jongens!

Het laatste kwart merken we dat sommige vaatjes al zicht hebben op de bodem. Dit resulteert in wat ‘rommelig’ voetbal.
Maar in minuut zes jaagt Carlos nog is alles uit zijn lijf en pakt de bal van de verdediger af als een sluwe vos. Knal in de verste hoek en het staat 2-11.
Een slechte pas van ons in minuut 10 wordt door de verdedigen van Netezonen volledig gemist en met een berg geluk krijgt Xim de bal in zijn voeten en zoals je al hebt gelezen… Hij laat niets liggenhe 2-12!
In minuut 15 krijgt Netezonen nog een prima kans, maar Matti gaat goed plat, prima redding!
Hij speelt meteen ook goed in en zo krijgt Xim de bal, een stevige trap richting doel die Rinse nog even van richting doet veranderen met zijn teennagel, 2-13, meteen ook de eindstand!
Wat een mooie ochtend! Iedereen heeft zich 100 procent gesmeten en dat is duidelijk te zien aan de uitslag!

Zaterdagse groeten,

T1 & T2