Verslag Sk Keist – U10 A : 4-7

We trokken vandaag naar Heist o/d Berg voor een wedstrijd tegen een ons onbekende tegenstander. Benieuwd wat het zou worden en ook of er na de overvloedige regenval wel een bespeelbaar terrein zou aanwezig zijn. Ter plaatse zien we wedstrijden bezig in een modderpoel maar wij mochten gelukkig op het kunstgrasveld spelen.
Bij de aanvang van de wedstrijd is het enige tijd wat zoeken naar de juiste momenten om in te spelen en zit de wedstrijd wat in evenwicht. Gaandeweg neemt groenwit toch het voortouw en een gretige Ernest stuwt het team naar voren. Onze youngsters doen gretig mee en Ward en Milan zetten de 0-2 op het bord. De thuisploeg zet herhaaldelijk de aanvallen op maar onze achterhoede Dries, Liene en Twan staat pal. Toch is er een ongevaarlijk schot dat pardoes in ons doel verdwijnt. Niet erg, groenwit gaat via Mattis, Quinten en Matteo op zoek naar meer maar dat lukt voorlopig niet want zij trappen 2x tegen de deklat. Ernest kan dan nog eens scoren en ook Quinten doet dit en aan de rust staat het 2-4. In de tweede helft gaan we door op ons elan en we zijn globaal gezien ietsje beter dan de thuisploeg en via Ernest lopen we uit naar 2-6. Nu staan Liene, Victor en Twan achteraan op scherp en houden menig gevaar tegen. De gretige thuisaanvaller kan nu toch enkele malen zijn duivels ontbinden en dicht de kloof tot 4-6. Wij vergeten enkele mooi opgezette aanvallen af te werken waardoor de wedstrijd nog niet beslist is. In het laatste kwart versnelt Dries enkele malen en kan zo Quinten nog eentje op een schoteltje aanbieden en we eindigen met 4-7 op het bord.
Ons 10-tal speelde vandaag op een degelijk niveau en toonde veel wilskracht. Het spel was niet altijd even vloeiend maar we gingen wel sterk de duels aan. We hadden gans de wedstrijd wel lichtjes de overhand waardoor de overwinning zeker verdiend was.

Speelden vandaag prima: Liene, Ernest (3), Dries, Mattis, Twan, Quinten (2), Matteo, Milan (1)),
Ward VC (1), Victor