Verslag U10 Halle - U10 A : 3-7

Onze U10 mochten vandaag op bezoek gaan bij Halle-Zoersel, een ploeg waar we nog nooit tegen gespeeld hebben. Zo gaan we in deze reeks nog een aantal ploegen treffen die tot op heden onbekend zijn voor ons wat het allemaal best uitdagend maakt.
De wedstrijd gaat door op een best vettig terrein welk toch nog goed bespeelbaar was. Van in het begin ligt het tempo hoog. De thuisploeg zit overal fel op en we krijgen weinig tijd om te handelen. Groenwit heeft even een korte aanpassingsperiode nodig maar gaat hier gaandeweg goed mee om. Het spel gaat over en weer en er zijn halve kansen aan beide zijden. Het is Ernest die in minuut 11 een eerste keer de netten kan doen trillen. De thuisploeg heeft snelheid en techniek in hun rangen en we moeten achteraan top zijn om hier mee om te kunnen. Ook in de opbouw van achteruit moet alles snel en juist uitgevoerd worden want er is geen seconde tijd voor de speler in balbezit. Een sterkspelende Dries lost heel wat van deze moeilijke situaties netjes op. Ook Morris is intussen warmgelopen en is alompresent. Hij kan na prima voorbereidend werk van Liene en een goed kaatsende Mattis de 0-2 binnentrappen. De thuisploeg kan wel snel de aansluitingstreffer scoren maar verder onheil kan vermeden worden tot aan de rust. Na een intens half uur mogen we even op rust komen.
In de tweede helft starten we gretig en nu is ook Matteo onder stoom gekomen en zien we leuke aanvallen over beide vleugels. Lore, Victor en Lukas recuperen heel wat ballen en zo kunnen Liene, Ernest en Matteo zich aanvallend uitleven. We scoren enkele knappe goals na mooi samenspel en staan 1-4 voor. De vinnige thuisploeg slaat terug via een mooi gekruist schot dat binnenvliegt. Als even later een hoog weggetrapte bal van hun pardoes in de bovenhoek binnen botst staat het plots 3-4 in minuut 49 en gelooft de thuisploeg er weer helemaal terug in. Ze zetten fel druk overal waar ze kunnen, maar groenwit voetbalt zich hier erg mooi onder uit en zet de laatste 10 minuten de puntjes op de i. Een sterke Liene, een ontketende Morris, Ernest en Matteo die erg gretig spelen en met overzicht, zij zorgen nog voor 3 mooie doelpunten waardoor we eindigen op 3-7.
Vandaag zagen we een erg intense wedstrijd aan een hoog tempo langs beide zijden. Een sterke thuisploeg zorgde ervoor dat ieder top moest zijn en dat was ons 9-tal vandaag zeker wel. Zo zag iedereen een intense, maar zeer genietbare en sportieve wedstrijd.

Speelden prima : Lore, Liene, Mattis, Ernest (2), Morris (4), Dries, Matteo (1), Victor, Lukas