Verslag u10 A – Oosthoven : 6-2

Met de komst van de paarse brigade uit Oosthoven stond er vandaag een te duchten tegenstander op het programma. Benieuwd wat het zou worden.
De wedstrijd start vinnig en de met gretige bezoekers proberen snel druk te zetten. Groenwit gaat hier goed mee om en probeert de voetballende opties te zoeken. Na enkele minuten is er een afvallende bal waar de bezoekers eerst op reageren en het staat 0-1. Onze U10 doen verder op hun elan en de kansen volgen wel. Mattis is bij de pinken om een foutje achteraan af te straffen en zet de 1-1 op het bord. Mogelijkheden via Matteo en Liene lukken nog niet, maar als Morris zijn ooponent verschalkt is het uiteindelijk Mattis die de bal in doel trapt en we komen op adem met 2-1 aan de break. In het tweede kwart gaat de partij over en weer en beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Achteraan is een sterk spelende Dries het slot op de deur en ook Twan, Lucas en Lenn spelen prima. Doelman Brent is heel attent en speelt goed in. Morris heeft zijn handen vol met de grote centrale speler maar doet dit met volle overgave. De uitbraken via Matteo, Liene en Mattis missen nu de nodige precisie in de laatste pass. Aan de rust staat 2-1 als tussenstand.
In de tweede helft geven de teams elkaar geen duimbreed toe. De bezoekers hanteren regelmatig de verre bal die echter weinig zoden aan de dijk brengt. Groenwit voetbalt zich herhaaldelijk onder het vastzetten uit en speelt collectief prima. Zo kan Dries zich doorzetten en via enkele stationnetjes komt de bal weer bij hem en zet de score op 3-1. Enkele minuten later zijn het Brent V en Mattis die de voorbereiding doen en Liene is de afwerkster van dienst. Lucas is erg attent in doel en lost enkele gevaarlijke situaties met verve op waardoor we met 4-1 aan de laatste break staan. In het laatste kwart blijven we allen prima spelen en de bezoekers geven ook niet op en zo blijft het spannend. Er worden nog kansen aan beide zijden gemist maar een owngoal en een doelpunt van Morris zetten de eindcijfers van 6-2 op het scorebord.
Vandaag speelden onze U10 collectief een prima wedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander.
Er mocht geen moment van verslapping optreden want de bezoekers bleven fel aandringen.

Speelden vandaag prima : Morris (1), Dries (1), Liene (1), Twan, Lenn, Matteo, Mattis (2), Brent V, Lucas