Verslag Wezel – U10 A: 7-8

Er stond vandaag een verplaatsing naar Wezel op de kalender. Ook hier nog een schitterende grasmat aanwezig en benieuwd wat onze boys hier op zouden brengen.
Groenwit start prima in de eerste minuten en via Morris staat het snel 0-1. Maar de thuisploeg reageert gevat en een minuutje later staat het al 1-1. Beide teams hebben snelle spelers in hun rangen en de wedstrijd gaat dan ook goed over en weer. Net voor de eerste break kan Mattis een aanval netjes afronden. In het tweede kwart gaan we door op ons elan. Dries, Twan en Lenn spelen sterk achteraan, Morris en Mattis combineren prima en Matteo, Mattis en Tomas zorgen voor het aanvalsgeweld. We drukken even door en lopen via Mattis uit tot 1-4. Dan gaat de thuisploeg even stevig doordrukken en trekken wij ons iets terug en aan de rust staat het 3-4.
In de tweede helft pikken we de draad weer op en dicteren we een tijdje de wet. Via een attente Lucas en een ontketende Matteo lopen we uit tot 3-7. Door wat positionele wissels langs onze kant stokt het spel ietsje en laten we de thuisploeg weer de aansluiting vinden. Maar Morris versnelt nog enkele malen en kan er toch nog eentje voorbij de doelman trappen. We hebben allemaal al veel weg afgelegd en de vermoeidheid begint dan ook zijn tol te eisen en de thuisploeg trapt nog de 7-8 tegen de touwen met nog 4 minuten te spelen. Er is dan aan beide zijden nog een prima mogelijkheid tot scoren maar dit lukt niet en zo eindigt de wedstrijd bij 7-8.
Na enkele prima periodes liepen we telkens enkele doelpunten uit, maar de thuisploeg liet niet begaan en kwam dan telkens sterk opzetten om de kloof bijna te dichten. Toch toonden onze groenhemden zich sterk genoeg om de thuisploeg een nipte nederlaag toe te kennen. Ze hebben hiervoor diep moeten gaan en heel wat energie moeten verbruiken. Bravo aan allen !

Speelden vandaag met veel inzet: Twan, Mattis (3), Tomas, Dries, Morris (2), Matteo (2), Lenn, Mattis, Lucas (1)