Verslag Laakdal - U10 B : eindstand 2-4

Vandaag stonden 10 groenhemden klaar om de geelrode brigade van Laakdal te bekampen. Prima voetbalweer en een goede grasmat, weer ideale omstandigheden om er hopelijk een genietbare partij van te maken.
Van in het begin blijkt al snel dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn en dat er met de nodige inzet dient gespeeld te worden om de tegenstander niet de vrije doorgang te verlenen. Het spel is soms wat rommelig en met te veel volk rond de bal, maar gaandeweg wordt er toch geprobeerd om via de combinaties vooruit te voetballen. Zo zien we Brent S, Lander en Rik groeien in de wedstrijd en ze krijgen ook mogelijkheden maar de doelman staat op post. Aan onze kant moet doelman Brent V ook bij de pinken zijn om het nodige onheil te beletten. De wedstrijd golft over en weer en Milan en Mattis spelen prima, maar we raken niet voorbij de doelman. Victor is zeer alert achteraan en samen met Lore, Ward en Lukas zorgen ze voor de 0 tot aan de rust. Aan de overkant kunnen we via Mattis dan toch de eerste tegen de touwen jagen en er staat 0-1 aan de rust na een spannende eerste helft.
In de tweede helft komt de thuisploeg iets vinniger aan de start en nu laten wij net iets te veel ruimte zodat ze 2-1 kunnen voorkomen. De kopjes blijven omhoog en we gaan er weer tegenaan met volle overgave. Er wordt door iedereen enorm hard gewerkt. Milan maalt heel wat km af en via hem komt de bal tot bij Mattis en die werkt beheerst af. Lore laat zich ook opmerken met meerdere goede interventies en achteraan speelt Brent V ook prima. Lukas en Ward houden hun opponenten onder de knoet en Rik rukt enkele keren gevaarlijk op. Brent S toont enkele technische hoogstandjes en intussen heeft Lander zijn turbo schakelaar gevonden en laat de ene na de andere rush noteren over zijn rechtervleugel. Een eerste pegel spat uit elkaar tegen de paal maar enkele minuten later scoort hij zijn meer dan verdiende doelpuntje na een knappe actie. Victor heeft nog enkele knappe reddingen in huis en Laakdal viseert nog eens de kruising, de wedstrijd blijft dus enorm spannend en gaat over en weer. De tongen hangen bijna op de schoenen als Mattis in de laatste minuten de eindstand kan vastleggen op 2-4.
Vandaag zagen we een heel spannende match tussen 2 evenwaardige teams. Er waren kansen voor beide ploegen maar onze U10 toonden zich net ietsje vinniger voor doel. Na een genietbare wedstrijd, die met heel veel inzet werd gespeeld, konden onze groenhemden de nipte overwinning mee huiswaarts nemen. Proficiat aan allen !

Speelden vol overgave: Victor, Milan, Lander (1), Ward, Lukas, Lore, Brent V, Mattis (3), Rik , Brent S