Donderdag 10/05/2018

U10 - Olmen 4-0

U10 - Beekhoek 9-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Voor ons 2de tornooi trokken onze U10 boys naar onze buren van Tongerlo. Bij ons jongens loopt het al enkele weken prima en ze hebben een enorm goede vorm te pakken , hopelijk konden we deze ook doortrekken op het tornooi bij de buren. De tegenstanders waren Olmen en Beekhoek , waar we in het verleden al enkele keren tegen uit kwamen. Bij Zammel waren er 2 afwezige , Gust was op weekend en Rist was gekwetst aan zijn enkel. Dante , Milan , Zeb , Azeddin , Mats , Matze , Tiebe en Arne waren er wel bij vandaag. Voor Jef en Mario was een makkelijke voormiddag , ze moesten geen rekening houden met wissels , iedereen kon een volledige partij spelen. Het weer was iets minder dan de voorbije dagen , maar ideaal wel voor te voetballen , niet te warm maar vooral droog wat ideaal was. Het A terrein van Tongerlo lag er nog vrij goed bij , daar mochten we aantreden voor 2 x 15 minuten per wedstrijd. We konden er dus aan beginnen.

Onze 1ste wedstrijd troffen we de mannen uit Olmen. De wedstrijd start ook meteen goed voor Olmen , want zij voetballen al meteen een 1ste kans bij mekaar , Milan moet al meteen bij de pinken zijn. Zammel komt in grote mate wel beter in de wedstrijd , maar vooral enkele stevige jongens van Olmen verhinderen dikwijls onze aanvallen met vooral duelkracht. Ze houden wel even stand , zodat de stand op 0-0 blijft. Zammel voetbalt wel redelijk wat kansjes bij mekaar , maar telkens is onze afwerking iets te zwak of staat de doelman van Olmen in de weg. Het tempo moet toch iets de hoogte in en ons jongens voelen dit ook zelf aan. We kunnen wel profiteren van slecht inspelen van de doelman van Olmen , Matze pikt de bal op en gaat alleen naar doel , hij werkt de verdiende 1-0 op het bord. Zammel blijft het verzorgde voetbal brengen en combineert enkele keren prima over enkele stationnetjes. Achteraan heeft Milan weinig werk te doen , Zeb - Tiebe en Azeddin hebben ook alles onder controle en zijn over hun tegenstrevers baas. Op het middenveld heeft Matze veel werk met zijn stevige tegenstander , onze kleine wittekop is een bijtertje zoals ze dikwijls zeggen , hij laat vooral de nr 10 van Olmen achter hem lopen. De 2-0 hangt ook in de lucht , Arne word prima weg gestuurd door Tiebe richting doel en kan 1 tegen 1 op de doelman gaan , hij werkt beheerst de bal tegen de netten. Olmen bied wel redelijk wat weerwerk , maar kan weinig kansjes creëren. Ondertussen trekt Zammel nog eens ten aanval , Tiebe onderschept een pas en schuift goed mee in , houd goed overzicht richting de vleugels waar Dante alleen naar doel kan gaan en de 3-0 staat zo op het bord. Daarmee is het 1ste kwart ook meteen gedaan en gaan we even drinken. 

In kwart 2 beginnen beide ploegen wat aan mekaar gewaagd , maar Zammel toch iets meer de bovenhand en toch wel alles onder controle. We voetballen hier nog wel redelijk wat kansjes bij mekaar via Dante , Mats , Matze en Arne maar ons kanon staat niet scherp genoeg. De 4-0 komt er wel , na een afgeweken schot van Matze gaat de bal in doel. Zammel krijgt nog wel wat kansjes om de score nog groter te maken maar deze wedstrijd winnen we toch wel verdiend met een 4-0 eindstand tegen een moedig Olmen , dat toch wel wat weerwerk laten zien heeft.

In wedstrijd 2 kwamen we de groene uit Beekhoek tegen , zij als thuisploeg moesten gele overgooiers aan doen , anders zou het nog al moeilijk geweest zijn. Daarin start Zammel als een wervelwind , vol in de aanval en de score word al snel geopend ook door Dante met een schot van een redelijke afstand 1-0. Zammel blijft de combinaties zoeken en voetbalt Beekhoek enkele keren van het kastje naar de muur , Matze met de knappe individuele actie , zijn schot vliegt de winkelhaak in 2-0. Het score verloop gaat vrij snel nu en op hoekschop van Mats heeft Tiebe de 3-0 al binnen gewerkt. Zammel treft nog een 2 - tal keer de lat , via een kanonskogel van Arne en een mooi boogballetje van Azeddin , jammer. Toch is de 4-0 al snel daar , wanneer Azeddin een knappe 1/2 opzet met Mats , Azeddin met de prima voorzet richting Matze die hem mooi binnen tikt. Beekhoek treft zelf ook nog wel eens 2x het doelkader , daar zat het een beetje mee voor Zammel. Het 1ste kwart sluiten we af met nog een doelpunt voor Zammel , een snelle ingooi van Azeddin richting de vrijstaande Tiebe die prima door draait , en met een stevige trap de 5-0 op het scorebord zet. 

Zammel gaat in het 2de kwart verder op hun elan , Arne word via de vleugel weggestuurd door Zeb , Arne met de stevige voorzet richting Mats die de 6-0 binnen werkt. Mooie aanval boys. De 7-0 is ongeveer van dezelfde makelij , deze keer over links , Azeddin drijft goed in en zoekt de driehoek met Tiebe die hem mooi in de hoek speelt , prima voorzet van Azeddin achteruit naar Arne die hem staalhard binnen knalt. Beekhoek krijgt ook nog enkele kleine kansjes en trappen nog eens op de paal , maar Milan heeft alles onder controle en probeert de 0 op het bord te houden. Zammel scoort ook de 8-0 , Arne al weer op snelheid voorbij alles iedereen , prima overzicht naar Mats die de 8-0 maar binnen te tikken heeft. De wedstrijd sluiten we af met nog een doelpunt voor Zammel , Arne is goed gevolgd op een schot van Azeddin , in de rebound duwt hij de 9-0 eindstand tegen de netten. 

Een alweer zeer knap tornooi voor ons gasten , 2 knappe overwinningen. Dikke proficiat toppers!! Jullie zijn al enkele weken op een zeer hoog niveau aan het spelen , op 5 wedstrijden geen enkel doelpunt laten maken en zelf scoren we 29 doelpunten. Een knap resultaat toch wel voor U10 niveau. Blijf dit nog even volhouden tot eind juni , in mei zitten alle tornooien erop , maar 2 en 23 juni trekken we naar Nederland , naar Waalwijk en Rosmalen waar we natuurlijk extra ons best gaan doen , voor met een goed resultaat naar Zammel terug te komen. Ondertussen hebben we er een schitterend seizoen opzitten al , als trainer en ik denk zeker ook Mario ben ik heel fier op jullie wat jullie al een paar jaar achter mekaar gepresteerd hebben , dat is natuurlijk allemaal jullie verdienste. Ik ben zelf nog al streng voor mezelf als trainer en ik verwacht heel veel soms van jullie , maar als jullie naar jullie zelf kijken , dan denk ik dat ik soms wel gelijk heb , jullie niveau kan nog meer de hoogte in , en daardoor gaan we dit seizoen nog goed af sluiten en in het nieuwe seizoen terug extra hard werken voor er nog eens een top jaar van te maken!! Chapeau boykes!! 

Speelden mee voor Zammel: Milan , Dante , Azeddin , Mats , Arne , Matze , Tiebe , Zeb

Afwezig: Gust , Rist

Goals: Matze ( 4 ) , Dante ( 2 ) , Arne ( 3 ) , Tiebe ( 2 ) , Mats ( 2 )

Volgende wedstrijden Zaterdag 2/6 op het tornooi in Waalwijk , de wedstrijden beginnen om 09h00 tot en met 12h30. De juiste uren heb ik nog niet door gekregen. Supporters op post!! Zoveel mogelijk groen wit naar Waalwijk en Belgische vlaggen!!