Zaterdag 1/05/2018

U10 - Bouwel 3-0 

U10 - Ezaart 6-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

De competitie was zaterdag ten einde gelopen , dus konden we aan de tornooien beginnen in mei. Ons U10'kes trokken vandaag richting Linda Olen , voor 2 duels tegen Bouwel en Ezaart. Ons jongens zitten al enkele weken in een prima vorm en dat gingen we vandaag ook weer proberen te laten zien natuurlijk , Jef en Mario hadden er alle vertrouwen in. We hadden allemaal rechtstreeks in Olen afgesproken. De weergoden waren nog al wisselvallig , in de voormiddag was het nog vrij fris aan de vis , nademiddag kwam het zonnetje er door en was het aangenaam voetbal weer. De kern was niet volledig , Gust was er niet bij , de andere 9 jongens wel. Rist , Dante , Milan , Azeddin , Zeb , Mats , Matze , Tiebe en Arne waren present. De terreinverzorgers van Linda hadden het terrein er prima bijgelegd , het tapijtje lag prima voor een leuke pot voetbal. Elke wedstrijd duurde 2 x 15 minuten , dus we moesten van in het begin scherp beginnen. 

Onze 1ste wedstrijd troffen we de mannen uit Bouwel , die we voor nieuwjaar al eens tegen kwamen. Onze jongens pakken deze wedstrijd meteen in handen en al snel is te zien dat Bouwel een muur voor hun doel bouwt , ze voetballen echter weinig mee en gebruiken alleen maar de lange bal. Ons groen witte proberen er voetballend door te geraken , maar in de beginfase is dit niet echt makkelijk , door de vele duels die er zijn. Op een hoop voetbal noemen we dit. Zammel krijgt wel enkele prima mogelijkheden voor de score te openen , maar Mats - Arne en Rist vergeten het af te maken. Dante treft ondertussen ook nog eens het doelkader , de paal staat in de weg. Onze jongens houden achteraan het goed dicht met Tiebe - Azeddin en Zeb die alles onder controle hebben. Milan heeft momenteel nog geen enkele bal moeten pakken. Net voor het affluiten van het 1ste kwart scoren we toch , met de hulp van een Bouwelse speler gaat de bal in doel , op dat moment wel verdiend 1-0 voor Zammel. 

Jef stuurt toch wat bij , om Bouwel toch wat uit verband te spelen. Onze jongens moeten het tempo ook iets de hoogte in jagen , het balletje nog meer het werk laten doen en vooral onze kansjes af werken. Ze werken hard , mentaliteit zit goed en inzet ook top. Ze pikken dit goed mee , want ze trekken richting de aanvalslinie. Ze voetballen een resem van kansen bij mekaar , met onze zeer bedrijvige flanken Matze en Dante die Bouwel met momenten op een hoopje spelen. De 2-0 komt er ook op een mooie wijze , prima actie van Matze die op snelheid zijn man voorbij gaat en nog eens voor een prima harde voorzet zorgt richting Arne die hem aan de 2de paal binnen buffelt. Knappe goal. Bouwel zet er echt niks tegen over , Milan heeft over de hele wedstrijd nog geen 1 bal moeten pakken , alles onder controle dus achteraan met Rist - Zeb en Azeddin. Tiebe werkt zich te pletter op het middenveld en speelt weer met een hoog niveau deze wedstrijd. Ondertussen heeft Arne ook nog eens het doelkader geraakt , zijn bal spat op de paal uiteen. Net voor affluiten scoren we de 3-0 , deze keer een mooie combinatie tussen Dante en Mats , laatst genoemde maakt het rustig af tegen de netten. Verdiende overwinning voor onze jongens.

Onze 2de wedstrijd nemen we het op tegen de mannen uit Mol , Ezaart. Al van het begin is te zien dat dit toch wel een prima ploeg is , stevig met enkele vinnige voetballers in de rangen. Onze jongens proberen wel te voetballen , maar worden telkens goed stevig aangepakt en kort op hun hielen gezeten. Toch zit het achteraan vrij goed dicht bij Zammel , Rist - Zeb en Azeddin hebben alles onder controle. Dante en Matze zijn zeer bedrijvig op de vleugels , Dante pikt ook zijn goaltje mee , prima en op snelheid voorbij zijn tegenstrever en werkt de bal overhoeks in doel 1-0 voor Zammel. Zammel blijft ten aanval trekken , maar toch is het opletten voor de gevaarlijke tegenstoten van Ezaart die er ook enkele keren uit komen , Milan moet enkele keren goed tussen komen. De 2-0 komt er ook voor Zammel , Dante onderschept de bal vrij schuin voor doel , en werkt de bal knap schuin in doel. Daarmee is dit kwart ook meteen gedaan. 

Jef houd zijn jongens toch scherp , alles kan nog in deze wedstrijd. Misschien nog een tempo hoger voetballen en dan komt het wel in orde. De wedstrijd gaat goed op en af en Ezaart krijgt deze keer ook enkele prima mogelijkheden om te scoren , maar met enkele super reddingen van Milan houd hij Zammel enkele keren recht. Aan de overkant komt Zammel ook nog eens tot scoren , Matze dolt met zijn tegenstrever , prima voorzet richting 2de paal waar Arne op doel trapt en Mats kan zijn voetje er nog tegen zetten en zo gaat de bal in doel 3-0. Zammel blijft nu hoog druk zetten en houd het tempo ook vrij hoog , dat loont ook. Deze keer goed inschuiven van Tiebe die met een prima steekbal Arne weg stuurt , Arne als een echte spits de 4-0 op het bord. Enkele minuten later ongeveer dezelfde fase , nu met Rist die een steekbal verstuurd richting Arne , alweer een sublieme afwerking en mooie aanval 5-0. Net voor affluiten , de mooiste goal van deze namiddag voor Zammel. Een prima strakke hoekschop van Matze richting 2de paal , waar Arne prima in loopt en met de juiste timing de hoogte in gaat , hij kopt hem zoals een echte goalgetter staal hard over hoeks binnen 6-0 en een klasse goal , dat je op U10 niveau niet veel ziet. Dit is ook de eindstand , knappe verdiende overwinning voor groen wit.

Onze jongens speelden vandaag alweer prima wedstrijden. 2 dik verdiende overwinningen , allemaal jullie verdienste boys. De mentaliteit en inzet en werklust zat weer super goed vandaag. Iedereen hard gewerkt en alweer mooi voetbal op de mat gebracht. Een dikke proficiat toppertjes!! Mooi tornooi gespeeld. Jef en Mario tevreden en onze supporters ook laten genieten! Dikke chapeau! De laatste weken is het echt genieten om jullie te zien spelen , dit zullen jullie zelf ook wel merken op het veld. 

Speelden mee voor Zammel: Milan , Rist , Dante , Azeddin , Mats , Arne , Matze , Tiebe , Zeb

Afwezig: Gust

Goals: Own goal ( 1 ) , Arne ( 4 ) , Dante ( 2 ) , Mats ( 2 )

Volgende wedstrijd Donderdag 10/5 op het tornooi in Tongerlo tegen Olmen om 10h15 en tegen Beekhoek om 11h45. Supporters op post!!