Zaterdag 28/04/2018

U10 - White Star 7-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Onze laatste competitiewedstrijd troffen we de mannen uit White Star uit Turnhout. De wedstrijd daar hadden we niet gespeeld door slechte weersomstandigheden , met een pak sneeuw konden we toen niet gaan voetballen in White Star. Vooraf wisten we dus niet wat we mochten verwachten van de bezoekers , maar zoals we na nieuwjaar al dikwijls van de Turnhoutse ploegen gezien hebben , stevige ploegen en vooral de lange bal bij de meeste ploegen. Zammel was niet volledig vandaag , Dante moest ziek af zeggen , de andere jongens waren er allemaal. Rist , Azeddin , Milan , Zeb , Mats , Gust , Arne , Matze en Tiebe waren erop gebrand voor de competitie in stijl af te sluiten. Jef kon ook rekenen op Mario die weer paraat was. Hopelijk konden onze toppers hun prima vorm van de voorbije weken nog eens tonen , vooral creëren we de laatste weken enorm veel kansen , maar we werken ze dikwijls ook niet allemaal af. Onze terreinverzorger Pe , had het Zammelse tapijt er weer tip top bijgelegd , een biljar zoals ze dikwijls zeggen om op te voetballen , waarvoor dank Pe. Onze vaste scheidsrechter Ludo Verwimp was er ook weer bij , hij kwam de laatste match van de competitie voor dit seizoen fluiten , alvast bedankt Ludo voor er elke week te zijn voor ons. We konden eraan beginnen.

We zien vanaf de beginfase van de wedstrijd een enorm gretig Zammel meteen , zij pakken de wedstrijd ook meteen in handen en trekken in de aanval met veel druk naar voor. Zammel begint vanaf minuut 1 met de juiste mentaliteit en inzet aan de wedstrijd en ook het mooie voetbal weer op de mat. We voetballen en snel redelijk wat kansjes bij mekaar , maar onze jongens vergeten het zoals de voorbije weken ook weer af te maken , wat in het voetbal toch het belangrijkste is het scoren. Het zit ook wel enkele keren niet echt mee , we raken een paar keer het doelkader ook. Achteraan zit het super goed , Zeb die al enkele weken in bloedvorm zit verdedigt stevig en kort op zijn mannetje , hij voetbalt enkele ook prima uit. Rist en Azeddin houden het samen met een sterk keepende Milan vandaag onder controle vanachter waardoor White Star weinig aan de goal komt. Zammel daarentegen voetbalt super goed vandaag , het balletje laten we het werk doen en met enkele schitterende combinaties krijgen we enkele mooie kansjes , maar Mats - Arne - Tiebe vergeten het af te maken. Toch vegen we de 0 van het bord , als Arne de bal prima krijgt ingespeeld door een snelle uittrap van Milan richting de vertrekkende Matze die goed overzicht houd en Arne op een presenteerblaadje de 1-0 bedient , Arne knalt hem stevig tegen de netten. Daarmee is het 1ste kwart ook meteen afgelopen. 

Jef heeft niet veel te zeggen , want Zammel staat overal goed opgesteld en voetbalt enorm goed. Toch moeten we dit blijven doen en vooral onze kansjes proberen af te werken. Zammel houd zijn goede vorm vast en begint ook het beste aan kwart 2 , met veel aanvalsgolven. We voetballen alweer een resem van kansjes bij mekaar , maar zoals al eerder vermeld werken we deze ook weer niet af , Jef en Mario en onze supporters worden er zenuwachtig van. We kunnen onze jongens echt niks verwijten want het voetbal dat ze momenteel brengen is klasse om te zien met momenten , veel controles hebben we niet nodig en met momenten word er zelfs 1 tijds voetbal gespeeld , knappe aanvallen via onze vleugels. Zij verrichten heel veel werk , Matze - Gust - Mats en Arne houden de verdediging van White Star stevig aan de praat , en een alweer sterk spelende Tiebe op het middenveld werkt zich te pletter in het middenveld en smijt met de knappe pasjes richting onze spitsen , verdedigend doet hij ook zijn taken prima. Raar , maar waar word er in het 2de kwart niet gescoord , zo is de ruststand 1-0 voor Zammel , krap maar zeker niet onverdiend. 

Onze jongens hebben de rust wel verdiend en kunnen even op adem komen. Jef stuurt een beetje bij en het voetbal dat we de 1ste helft gebracht hebben moeten we de 2de helft ook nog proberen te laten zien , en het aller belangrijkste onze kansjes natuurlijk af werken , en iets scherper zijn voor het doel. Achteraan en op het middenveld zit alles goed vast , vooraan alleen nog onze kansjes af werken. Zammel start zo ook het beste aan kwart 3 , ze schakelen zelfs nog een tempo hoger waardoor White Star de bal weer niet veel raakt , en alleen maar de lange bal zoekt richting hun stevige spitsen. Onze jongens doen het met combinatie voetbal van achteruit , waarvoor een dikke proficiat boys , altijd de opbouw starten achteraan is niet simpel tegen zulke ploegen , dit kost heel veel krachten en ik vraag als trainer dit ook te doen , waarvoor een dikke chapeau boys. Zammel voetbalt al snel ook wat kansjes bij mekaar , Matze word goed weggestuurd door Tiebe , onze kleine witte kop kapt zich goed vrij naar binnen en bedient Mats aan de 2de paal met een knappe voorzet , hij puntert de verdiende 2-0 op het bord. Enkele minuutjes later hangt de 3-0 in de lucht , Tiebe verovert goed de bal op het middenveld , hij kan gedraaid geraken en knalt hem staal hard binnen , de bezoekende doelman is kansloos. Zammel blijft veel balbezit hebben , blijven goed voetbal brengen en scoren nu aan de lopende band. Deze keer weer Tiebe die goed word ingespeeld door Azeddin , hij draait goed weg van zijn tegenstrever en bedient Arne die de 4-0 maar binnen te leggen heeft. Ondertussen laten we nog een resem van kansjes liggen , en gaan we zo naar het laatste kwart van de wedstrijd. 

Daarin start groen wit weer het beste , we houden 4 kwarten het hoge tempo echt aan. White Star zit er een beetje door bij sommige te zien , onze Zammelboys zijn zo te zien fysiek in orde en houden het hoge tempo aan tot het einde. De 5-0 hangt ook al snel tegen de netten , Tiebe als centrale verdediger nu stuurt Azeddin goed breed en hij bedient op zijn beurt onze nummer 10 het laatste kwart Rist die naar doel kan gaan , hij trapt de bal staal hard in de linker beneden hoek. Mooi uitgespeelde aanval jongens. De mooiste goal van deze voormiddag of misschien wel van het hele seizoen moet nu nog komen , de aanval begint bij Tiebe die goed kan inschuiven , die op zijn beurt Rist bedient die in 1 tijd mooi door tikt naar de weglopende Matze die nog eens in 1 tijd voorzet naar Mats die knap binnen tikt 6-0 , een echte tiki taki goal zoals de grote ploegen het doen , Barcelona - Manchester City voetbal , klasse om te zien boys!!! Jef riep voor het doelpunt nog zoek de driehoek , maar onze jongens waren me voor , zij deden wat ik in gedachten had , super gewoon. Een welverdiend applaus naast de plein van de supporters. Onze spelertjes begonnen zelf ook wat zot te doen , koprollen en al. Wat niet uitdagend bedoelt was naar onze tegenstrever natuurlijk , af en toe mag er al eens zot gedaan worden. Milan moet nog enkele keren tussen komen met een redding of eens goed uitkomen , maar White Star voetbalt te weinig kansjes bij mekaar om het Zammel moeilijk te maken. Onze super match van vandaag sluiten we af met nog een doelpuntje voor Zammel , Matze pikt zijn goaltje ook mee hij werkt een snel genomen vrije trap van een goed spelende Rist in doel 7-0 , is de eindstand.

Jullie speelden vandaag in mijn ogen jullie beste match van het seizoen misschien wel. Alles was van minuut ook meteen in de match. Jullie mentaliteit en inzet zat de hele wedstrijd super goed. Het voetbal was met momenten echt top , super gewerkt allemaal boys. Ik als trainer verwacht misschien soms iets te veel van jullie , maar ik probeer voor jullie de lat elke week hoog te leggen waardoor jullie leerproces in stijgende lijn kan gaan. Na nieuwjaar hebben we geen enkele wedstrijd moeten onder doen voor de sterkere ploegen , Oosterzonen en Oosthoven staken er voor mij iets boven uit , maar daar speelde we ook heel goed tegen. Onze jonge ploeg heeft zijn mannetje gestaan in deze niveau 3/2 reeks en ik ben fier op jullie dat we dit al vanaf U8 kunnen doen hebben met jullie , elke jaar niveau 2 - 3 kunnen spelen. Allemaal de verdienste van jullie natuurlijk , een dikke proficiat boys met jullie overwinning vandaag. Nu de competitie gedaan is kunnen we ons nog concentreren op de tornooien , wij hebben er nog 2 in mei en 2 afsluitende in juni in Nederland. Daarna krijgen jullie de welverdiende rust en eind juli vliegen we er terug in. 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Gust , Azeddin , Milan , Matze , Tiebe , Zeb , Mats , Arne

Afwezig: Dante 

Goals: Matze ( 1 ) ,  Arne ( 2 ) , Mats ( 2 ) , Tiebe ( 1 ) , Rist ( 1 )

Volgende wedstrijd Dinsdag 1/5 op het tornooi in Linda Olen tegen Bouwel om 14h10 en tegen Ezaart om 15h25. Supporters op post!!