Zaterdag 7/04/2018

Oosthoven - U10 8-3

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Ons U10 boys moesten al vroeg uit de veren , voor de verplaatsing naar Oud Turnhout naar Oosthoven. Onze weerman had goed weer voorspeld en dat was 's morgens al meteen te voelen ook , een aangename lente temperatuur als we op het kerkplein bijeen kwamen. Jef kon rekenen op een 9 tal spelertjes , Gust was nog op vakantie. Rist - Dante - Milan - Zeb - Azeddin - Mats - Matze - Tiebe en Arne waren er wel bij. Na een klein half uurtje rijden kwamen we aan in Oosthoven en merkten we al meteen de slechte staat van het veld op , voor de rest een mooie accommodatie qua kantine en kleedkamers , maar het hobbelende veld is natuurlijk niks voor onze voetballende kleppers. Bij de opwarming was dit ook meteen te merken , veel verkeerde botsen en controles , rekening houden dus met het veld in de wedstrijd. De scheidsrechter was er ook klaar voor en we konden er dus aan beginnen. 

De wedstrijd start toch iets minder voor Zammel , veel balbezit en hoog druk zetten van Oosthoven in de beginfase en onze jongens hebben het vooral moeilijk met de stevige duels van Oosthoven. Onze jongens zijn allemaal niet van de grootste , bij Oosthoven enkele grote jongens die veel krachtiger zijn als de onze. Wij doen het op de voetballende manier , zij meer op kracht en de lange bal op hun gevaarlijke spitsen. De thuisploeg kan ook al snel de 1-0 op het bord zetten , snelle tegen aanval van de paars witte en de score is zo geopend. Zammel herpakt zich toch iets meer en begint iets meer mee te voetballen , we komen al snel op gelijke hoogte , prima hoekschop van Matze richting de inlopende Arne die hem stevig binnen buffelt 1-1. Minuutje later komt Zammel zelfs op voorsprong , prima pas van Arne op Tiebe die mooi open draait , prima schot op doel in de beneden hoek en de 1-2 staat op het bord. Daarmee is dit kwartier ook meteen gedaan. 

Oosthoven start in het 2de kwart ook het beste en kan al snel op 2-2 komen , iets te simpel door onze verdediging toch wel. De 3-2 komt er ook al snel , weer veel te makkelijk door de verdediging. Zammel bied wel mooi weerwerk want ons jongens proberen wel te voetballen op het hobbelende plein , Arne houd goed druk op zijn tegenstander en verovert zo de bal hij werkt uit een scherpe hoek de 3-3 binnen , de bal word afgeweken en gaat het doel in. Toch is Oosthoven veel steviger en nog iets gretiger op de bal en zij scoren nog eens 2x snel achter mekaar na iets te slap verdedigen bij Zammel , vooral onze man zonder bal hebben we weer niet in het oog , waardoor Oosthoven op 4-3 en 5-3 komt , dit is ook de ruststand. 

Jef pept onze jongens eens een keertje op , want ze hebben het misschien wel is nodig. Voetballen moeten we blijven doen , allemaal proberen nog iets steviger te zijn , of zelf het duel niet gaan opzoeken , we hebben het gestalte niet in de ploeg dus probeer veel in beweging te zijn en de ballen op te eisen. Maar Oosthoven blijft het goed af werken en Zammel morst weer al eens met de kansjes , we missen er enkele via Mats , Arne en Matze. Aan de overkant scoort de thuisploeg wel en de 6-3 staat zo ook op het bord. Daarmee gaan we naar het laatste kwart van de wedstrijd. 

Daarin is de tank van Zammel zo goed als leeg , Oosthoven met veel power voetbal voetbalt nog enkele kansjes bij mekaar. Zammel ook nog wel , maar we besluiten telkens te stil op de doelman of net naast het doel. De wedstrijd sluiten we af met nog 2 goals voor Oosthoven , 7-3 en 8-3 , daarmee is de wedstrijd gespeeld.

Een verdiende 8-3 overwinning voor Oosthoven , dat heel veel gestalte en power in de ploeg heeft. Onze jongens hebben allemaal hun uiterste best gedaan , daarin zien we dat we in duelkracht en vooral gestalte natuurlijk nog iets te kort komen. Dat heeft ook een reden natuurlijk , we spelen nog altijd met 5 jongens van 2009 en onze jongens van 2008 zijn ook niet echt duel mannen , wij moeten het van het voetballende hebben. Toch een chapeau gasten voor jullie inzet en werkkracht , we hebben wel wat werkpuntjes die we op training gaan aanpakken , anders zou het maar saai zijn voor mij als trainer als jullie alles al zouden kunnen he! Kopjes omhoog , een nederlaag is geen verloren seizoen natuurlijk. Tegen dit Oosthoven dat in mijn ogen toch 1 van de sterkste ploegen van de reeks is samen met Oosterzonen , is het geen schande om te verliezen. We hebben ons goed geweerd. Allemaal goed trainen deze week en op naar volgend weekend. 

Speelden mee voor Zammel: Arne , Rist , Dante , Azeddin , Milan , Matze , Tiebe , Zeb , Mats

Afwezig: Gust

Goals: Arne ( 2 ) , Tiebe ( 1 )

Volgende wedstrijd Zaterdag 14/4 in Zammel tegen Zwaneven om 11h00. Supporters op post!!